Euroleague

Αντιμέτωπος με την «πρώην» ο Ζήσης

Την παλιά του ομάδα, Ούνιξ Καζάν, θα αντιμετωπίσει ο Νίκος Ζήσης απόψε, καθώς θα φιλοξενηθεί από την Μπάμπεργκ, για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Μακάμπι-Ρεάλ, Νταρουσάφακα-Αρμάνι τα υπόλοιπα ματς.

Μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο ΣΕΦ απόψε (20/10, 19:45), καθώς ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Αναντολού Εφές, για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ωστόσο το μενού «κρύβει» και άλλες δυνατές αναμετρήσεις.

Περίοπτη θέση στο πρόγραμμα έχει ο αγώνας της Μπάμπεργκ με την Ούνιξ Καζάν (20/10, 21:00), οι οποίες συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους, και η αναμέτρηση αυτή έχει ξεχωριστή σημασία για ορισμένα πρόσωπα.

Ο Νίκος Ζήσης θα υποδεχθεί στο «Brose Arena» την παλιά του ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2013-14, με την οποία είχε διανύσει μια καλή χρονιά. Επίσης, η ομάδα της Ρωσίας είναι γνώριμη τόσο στον Αντρέα Τρινκιέρι, όσο και στον Βλάντιμιρ Βερεμένκο. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν στον πάγκο της ομάδας του Καζάν την ίδια σεζόν με τον Έλληνα γκαρντ και την οδήγησε στον τελικό του Eurocup, ενώ είχε αναδειχθεί και προπονητής της χρονιάς στο θεσμό. Από την άλλη, o 32χρονος φόργουορντ πέρασε έξι ολόκληρα χρόνια εκεί (2008-14) και κατέκτησε ένα Eurocup (2011) και 2 Κύπελλα Ρωσίας (2009, 2014).

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας δίνει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, για την ευρωπαϊκή διοργάνωση, και ο Τρινκιέρι τόνισε πως «ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε στην Ευρωλίγκα είναι να νικάμε τους αγώνες που δίνουμε στην έδρα μας».

Πέντε λεπτά αργότερα (21:05), η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μενόρα Μεβταχίμ». Ο Ερέζ Έντελσταϊν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σόνι Γουίμς, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε φιλικό με την Νταρουσάφακα πριν 15 μέρες και του Ιτάι Σέγκεβ, ο οποίος θα είναι νοκ άουτ για τρεις μήνες ακόμα.

Την αυλαία της αγωνιστικής κλείνει η αναμέτρηση Νταρουσάφακα-Αρμάνι Μιλάνο (21:45). Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους Μπρούνο Τσερέλα και Σιμόν Φοντέκιο, οι οποίοι έμειναν στο Μιλάνο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρακίμ Σάντερς, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (20/10)

19:45 Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (19:45, ΕΡΤ 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr)
21:00 Μπάμπεργκ-Ούνιξ Καζάν (Novasports3)
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports2)
21:45 Νταρουσάφακα-Αρμάνι Μιλάνο (Novasports7)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x