Euroleague

Άντιτς στο sportfm.gr: «Υπέροχο να ισοφαρίσω σε Ευρωλίγκες τον Σπανούλη»

Για την προσμονή που υπάρχει στη Φενέρμπαχτσε για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και τις θύμισες που έχει από το «Σινάν Ερντέμ» μίλησε στο sportfm.gr ο Πέρο Άντιτς.

Ανήκει στους παίκτες των τριών αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Final Four που έχουν φορέσει στο παρελθόν την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο Πέρο Άντιτς, σε ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά της καριέρας του, φιλοξενεί να σηκώσει το τρόπαιο και με την τουρκική ομάδα και μίλησε στο sportfm.gr για το πόσο δύσκολο θα είναι αυτό, αλλά και για τις αναμνήσεις που έχει από το γήπεδο που θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί της φετινής διοργάνωσης.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Πέρο Άντιτς στο sportfm.gr και στον απεσταλμένο του, Νίκο Ζέρβα:

-Σε αυτό το γήπεδο έγραψες ιστορία του 2012. Πως πιστεύεις πως θα νιώσεις όταν δεις τον κόσμο του Ολυμπιακού στις εξέδρες;

«Θυμάμαι κάθε δευτερόλεπτο όσων ζήσαμε εδώ. Το καλάθι του Γιώργου (σ.σ. Πρίντεζης), το πώς πανηγυρίσαμε στον πάγκο και όλα όσα επακολούθησαν Τις χαμένες βολές του Σισκάουσκας που είχε 90% ποσοστό καριέρας. Ήταν κάτι το μοναδικό. Το αξίζαμε και ήταν κάτι που άλλαξε την ιστορία της ομάδας, αλλά και την δική μου καριέρα προσωπικά προς το καλύτερο. Ακολούθησε άλλο ένα τρόπαιο στο Λονδίνο, δύο ακόμα Final Four, το ΝΒΑ. Είναι φοβερό που επιστρέφω εδώ».

-Αν την Κυριακή το βράδυ πανηγυρίσεις τον τίτλο, θα μπεις σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών που έχουν κατακτήσει τρία τρόπαια…

«Το γνωρίζω. Πρέπει να ισοφαρίσω τον φίλο μου τον Κάιλ Χάινς, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα από μόνη της μία ακόμα κούπα, πόσο μάλλον να είμαι στη λίστα με τόσους μεγάλους παίκτες τους οποίους σέβομαι και αγαπώ».

-Υπάρχει έξτρα πίεση λόγω του ότι παίζεται μπροστά στον κόσμο σας;

«Όχι, όχι δεν θα το έλεγα. Νομίζω πως αυτό είναι αβαντάζ. Έτσι και αλλιώς ο κόουτς Ομπράντοβιτς, μας έχει τόσο πολύ στην… πίεση που τίποτα δε μπορεί μας δημιουργήσει περισσότερη. Μέχρι τώρα στη σεζόν ο κόσμος μας, βοήθησε σημαντικά να φτάσουμε μέχρι εδώ, οπότε το ίδιο θα κάνει και τώρα».

-Τι είναι σημαντικότερο σε ένα Final Four; Η πνευματική προετοιμασία, η αγωνιστική ή η τύχη;

«Αναμφίβολα η πνευματική προετοιμασία και η ομάδα που θα δείξει περισσότερη… καρδιά. Η τύχη μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα στη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή για να πετύχεις. Θα νικήσει όποιος έχει περισσότερη θέληση για τα παιχνίδια και έχει προετοιμάσει το καλύτερο πλάνο. Πρέπει να παλέψουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να νικήσουμε αρχικά την Ρεάλ στον ημιτελικό».

-Ποια είναι η αίσθησή σου για τον άλλο ημιτελικό Ολυμπιακού-ΤΣΣΚΑ;

«Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά κανείς δε μπορεί να μην υπολογίζει τον Ολυμπιακό. Είναι δεδομένο πως θέλω να κερδίσει και να τον συναντήσουμε στον τελικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x