Euroleague

Α. Μάντζαρης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Βαγγέλης μου είπε ότι σήμερα δεν χάνουμε»

Την σιγουριά που είχε ο Βαγγέλης Μάντζαρης για πρόκριση του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποκάλυψε ο αδερφός του γκαρντ του Ολυμπιακού, Αντώνης Μάντζαρης.

Στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Παύλο Κουστέρη φιλοξενήθηκε ο αδερφός του Βαγγέλη Μάντζαρη, Αντώνης Μάντζαρης.

Ο φόργουορντ του Περιστερίου αποκάλυψε την τρομερή αυτοπεποίθηση και την σιγουριά πρόκρισης που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού πριν το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς όπως εκμυστηρεύτηκε στην επικοινωνία που είχε πριν το χθεσινό ματς με τον αδερφό του , ο γκαρντ των ερυθρολεύκων του είπε χαρακτηριστικά πως "σήμερα δεν χάνουμε".

Παράλληλα σχολίασε την χθεσινή εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας λέγοντας πως ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν επηρεάζεται από τα άστοχα σουτ και πως πλέον έχει ωριμάσει σαν παίκτης, ενώ αποκάλυψε πως ξύπνησε κουρασμένος σαν να έπαιζε ο ίδιος και πως είχε τριπλό άγχος από αυτό του Βαγγέλη.

Τέλος σχετικά με την αμυντική τακτική που ακολούθησαν οι δύο προπονητές τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ διαβασμένοι τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού τους, ενώ σχετικά με τον αυριανό τελικό απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (21:00, ΕΡΤ) υποστήριξε πως το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το ποιος παίκτης μεταξύ των Σπανούλη και Μπογκντάνοβιτς θα βρεθεί σε καλύτερη βραδιά αλλά και πως η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν πρόκειται να επηρεάσει την ομάδα του Πειραιά.

Για την εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
«Δεν έκανε την καλύτερη αρχή, όμως τον Βαγγέλη δεν τον επηρεάζει το χαμένο σουτ. Αγχώθηκα βέβαια λίγο, όμως μόλις μπήκε το πρώτο σουτ μετά βρήκε το χέρι του. Ο Βαγγέλης δεν είναι κλασσικός σουτέρ όμως τα τελευταία χρόνια το έχει αλλάξει. Μπορεί σε ένα αγώνα να σουτάρει οκτώ τρίποντα μπορεί και κανένα».

Για το αν έχει προσθέσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του:
«Όσο μεγαλώνει ο παίκτης παίρνει αυτοπεποίθηση. Παρόμοια πράγματα είχε κάνει και με την Εφές. Πλέον έχει ωριμάσει και θα συνεχίσει να βάζει πράγματα στο παιχνίδι του. Ο αθλητής έχει τα καλά του και τα κακά του. Παρά το σοβαρό τραυματισμό που είχε πριν τέσσερα χρόνια, συνέχισε να δουλεύει το κορμί του και την ψυχολογία του».

Για την τακτική που ακολούθησαν οι δύο προπονητές στο χθεσινό παιχνίδι:
«Πριν το κάθε παιχνίδι συνήθως μιλάω με το Βαγγέλη για το πλάνο που θα ακολουθήσει η ομάδα. Οπότε γνώριζα για τις αλλαγές που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στο μαρκάρισμα του Τεόντοσιτς. Γενικότερα ο Ολυμπιακός ήταν πολύ διαβασμένος τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Μάλιστα οι παίκτες των "ερυθρολεύκων" είχαν τεράστια αυτοπεποίθηση. Ο Βαγγέλης μου είπε πως ''σήμερα δεν χάνουμε''. Η ΤΣΣΚΑ έδινε τα σουτ. Μόλις ο Ολυμπιακός άρχισε να τα βάζει κρίθηκε και το παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως οι προπονητές ετοιμάζουν την ομάδα, όμως οι παίκτες κρίνουν τα ματς με την απόδοση τους. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ παικτών και προπονητή για να υπάρξει αποτέλεσμα».

Για το αν έχουν έρθει σε επικοινωνία μετά τη νίκη:
«Ανταλλάξαμε δύο μηνύματα χθες. Γενικότερα ήταν μία τρελή νύχτα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορούν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Δεν πανηγυρίζουν παραμένουν συγκεντρωμένοι και κοιτάνε το παιχνίδι με την Φενέρ. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω. Βήμα βήμα γίνονται όλα. Πριν τέσσερις μήνες αν λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν στο τελικό δεν θα μας πίστευε κανείς».

Για τον αυριανό τελικό:
«Είναι δίκαιο γιατί οι δύο πιο σκληρές ομάδες παίζουν τελικό. Αυτός πιστεύω, θα είναι και ο οδηγός για το ματς. Θα πάει στα ματσαρίσματα και στο τέλος θα μιλήσουν οι προσωπικότητες. Ο Ολυμπιακός έχει το Σπανούλη και η Φενέρ έχει το Μπογκντάνοβιτς. Εκεί θα κριθεί. Δεν θεωρώ πως η παρουσία του Ομπράντοβιτς θα παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο. Εξάλλου ο Ολυμπιακός τον έχει κερδίσει σε τελικό Κυπέλλου παλαιότερα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει το καθήκον τους. Ένα ματς μένει και όλα θα κριθούν στην λεπτομέρεια. Ένα σουτ, μια κακή στιγμή μπορούν να αλλάξουν όλο το παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x