Ελλάδα

ΑΕΚ για… καρδιολόγο

Μπορεί οι οπαδοί της ΑΕΚ να τραγουδούν για «ψυχίατρο», αλλά σύντομα θα χρειαστούν καρδιολόγο. Σε ένα ακόμη ματς-θρίλερ επέστρεψε από το -8 και νίκησε το εξαιρετικό Ρέθυμνο με 81-74 στο ΟΑΚΑ.

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε η ΑΕΚ. Για την τρίτη αγωνιστική της Α1, οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν χαλαροί, είδαν το Ρέθυμνο να επιστρέφει από το -13 (29-16) και να προηγείται με οκτώ (51-59), αλλά στο φινάλε έφτασε στη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα με 81-74.

Κορυφαίοι οι Ντούσαν Σάκοτα και Ντελρόι Τζέιμς με 23 και 16 πόντους αντίστοιχα, αλλά «κρυφός» MVP ο Ξανθόπουλος με 5 πόντους, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ανέτοιμος στο ντεμπούτο του ο Μάνι Χάρις, έπαιξε για 9:30 έχοντας 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Εξαιρετική εμφάνιση από το Ρέθυμνο, με τον Στέφαν Μούντι να έχει 17 πόντους και τους Μέντλοκ και Ντάνιελς να προσθέτουν από 13.

inner

Το ματς

Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης, Μπάρλοου, Τζέιμς και Μαυροειδής για την ΑΕΚ και Μούντι, Μέντλοκ, Χριστοδούλου, Ρόμπερτσον και Γκούντγουιν για το Ρέθυμνο άρχισαν το ματς. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στην εκκίνηση, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και άστοχες. Η πρώτη εμφάνιση του Χάρις μετά από μόλις τέσσερα λεπτά δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς επέστρεψε γρήγορα στον πάγκο με δύο άστοχα σουτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπλοκάρει την «Ένωση» (6-7, 12-12), που πάντως με ένα 7-0 πήρε το πρώτο της σημαντικό προβάδισμα (19-12). Η είσοδος του Σάκοτα πρόσφερε στους «κιτρινόμαυρους» σκορ από το ποστ και από μακριά, ενώ ένα εντυπωσιακό καλάθι του Σι στον αιφνιδιασμό έφερε τη διαφορά στο 29-16. Οι Κρητικοί αντέδρασαν και με τον κοντορεβιθούλη Μούντι να αναστατώνει την άμυνα πλησίασαν στο τέλος του ημιχρόνου στους τρεις, 37-30.

inner

Η αντεπίθεση του Ρεθύμνου συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος. Με ένα εντυπωσιακό 16-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά η ομάδα του Βετούλα πέρασε μπροστά με έξι (42-48). Η άμυνα της υπνωτισμένης ΑΕΚ δεν είχε απάντηση στη δράση του Μούντι και του Ρόμπερτσον, με τη διαφορά να φτάνει και στο +8 με κάρφωμα του Κώττα (51-59). Η επιλογή Μανωλόπουλου για χαμηλό σχήμα επέτρεψε στους «κιτρινόμαυρους» να γίνουν πιο πιεστικοί με πρώτο και καλύτερο τον Ξανθόπουλο και με τον Τζέιμς να προσφέρει πόντους ανέκτησε το προβάδισμα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (62-61). Οι πεισματάρηδες φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι στους τέσσερις με τρίποντο του Μέντλοκ (62-66), ωστόσο η «Ένωση» και πάλι με αφετηρία την άμυνά της έτρεξε ένα 11-0 ξεφεύγοντας με 73-66 στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου. Η τεχνική ποινή στον Βετούλα για (δικαιολογημένη) διαμαρτυρία μετά από φάουλ που δεν σφυρίχτηκε στον Μούντι οδήγησε τη διαφορά στους εννιά (77-68). Το Ρέθυμνο έδειξε ξανά απειλητικό (77-72), αλλά το αυτοκαλάθι του Ντάνιελς έκρινε τα πάντα.

Δεκάλεπτα: 17-12, 37-30, 56-61, 81-74.
inner
inner

Διαιτητές: Δεσλής, Παντελίδης, Ζαχαρής.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x