Ελλάδα

ΑΕΚ και στο… 3 on 3!

Μια ψυχωμένη ΑΕΚ επικράτησε 89-84 του Άρη κι έκανε το 2-0 σε ένα ματς που κατέληξε παρωδία με τους διαιτητές να αποβάλουν μετά από «θερμό» επεισόδιο όλους τους παίκτες πλην τριών εκατέρωθεν.

Η ΑΕΚ βγάζει χαρακτήρα… Παρά τις απουσίες των Μαυροκεφαλίδη, Καλαμπόκη και Κατσίβελη και παρότι ο Άρης δεν κατέθεσε ποτέ τα όπλα, πήρε με 89-84 τον δεύτερο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών στο ΟΑΚΑ και απέχει μια νίκη από την τρίτη θέση.

Εξαιρετικοί οι «κιτρινόμαυροι» για 22 λεπτά, ξέφυγαν ακόμη και με 18, αλλά κινδύνευσαν με… κατάρρευση, όταν οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν σε 75-75. Κορυφαίος ο Σάκοτα με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ, καθοριστικός ο Μπράουν με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Οκάρο Γουάιτ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ μαζί με τον Θοδωρή Ζάρα που είχε 22 πόντους ξεχώρισαν από τους Θεσσαλονικείς, που έπαιξαν ξανά χωρίς τον Χάγκινς κι έχασαν με αποβολή με δύο τεχνικές ποινές τον ΜακΝίλ στη δεύτερη περίοδο.

Παρωδία το φινάλε, με ένταση μεταξύ των παικτών και τους διαιτητές να αποβάλουν άπαντες πλην… τριών εκατέρωθεν. Μένει να φανεί τι θα σημειωθεί στο φύλλο αγώνα και αν οι παίκτες αυτοί θα κινδυνεύσουν με περαιτέρω τιμωρία.

inner

Το ματς

Η ΑΕΚ έπιασε… στον ύπνο τον Άρη. Τα τρίποντα των Μπράουν και Σάκοτα έδωσαν τον τόνο και μετά από μόλις τρία αγωνιστικά λεπτά το σκορ ήταν 11-0! Οι φωνές του Πρίφτη έπιασαν τόπο (13-7) αλλά μόνο προσωρινά έχοντας να αντιμετωπίσει και τα δύο γρήγορα φάουλ του Γουάιτ. Ο Σάκοτα «πυροβολούσε» αφειδώς και με επτά αναπάντητους πόντους η διαφορά έφτασε στους 14 (23-9). Ο Ζντοβτς ευτύχησε να παίρνει πράγματα από κάθε παίκτη που έριχνε στη μάχη, από τον ξεχασμένο Έρικ μέχρι τον 17χρονο Μωραΐτη. Η «Ένωση» είχε παγιώσει μια διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (33-19), με τον αρχηγό της να φτάνει τα 4/5 τρίποντα. Ο εκνευρισμός των φιλοξενούμενων αποτυπώθηκε στις δύο μαζεμένες τεχνικές ποινές που δέχτηκε ο ΜακΝίλ και αποχαιρέτησε τον αγώνα στα 2:21 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Αμερικανός λίγο έλειψε να… χιμήξει τον διαιτητή Γκόντα, αλλά συγκρατήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Η ΑΕΚ επωφελήθηκε πλήρως της κατάστασης και έφτασε στο +15 (48-33) πριν το 48-35 του ημιχρόνου.

inner

Οι «κιτρινόμαυροι» εκτόξευσαν τη διαφορά στο 53-35 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά ξαπόστασαν… πρόωρα. Ο Ζάρας με 14 προσωπικούς πόντους ανέλαβε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του και ο Άρης με αφετηρία τη βελτιωμένη του άμυνα άρχισε να «μαζεύει» τη διαφορά. Ο Μούρτος πήρε τη σκυτάλη και οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν στους τέσσερις (60-56), αλλά τα τρίποντα των Χέρστον και Μιλόσεβιτς έδωσαν ανάσες στην αιφνιδιασμένη ΑΕΚ, που με ένα ακόμη του Κάρτερ αποσπάστηκε ξανά με δέκα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (81-71). Οι ψυχωμένοι παίκτες του Πρίφτη, ωστόσο, δεν κατέθεσαν τα όπλα. Η προσωρινή πτώση της τάσης του ηλεκτροφωτισμού δεν τους επηρέασε και με τους Μούρτο, Γουότερς και Γουάιτ ισοφάρισαν σε 75-75. Ο Μπράουν με ένα τρίποντο και δύο ασίστ, ο Παπαντωνίου με ένα κρίσιμο σουτ πίσω από τα 6,75μ. και ο Σάκοτα ανέλαβαν δράση και η ομάδα τους απέκτησε παράσταση νίκης με το 85-79 στα 37’’ πριν το τέλος.

inner

Η ένταση χτύπησε… κόκκινο, Γουότερς και Παπαντωνίου ήρθαν στα χέρια, με τη συμμετοχή κι άλλων παικτών και οι διαιτητές μετά από εξέταση του ριπλέι απέβαλαν όλους τους παίκτες πλην τριών εκατέρωθεν: Μπράουν, Κάρτερ και Μιλόσεβιτς από τη μια, Μούρτο, Κοέν και Ζάρα από την άλλη. Σε αυτό το σκηνικό… παρωδίας τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ νικήτρια 89-84 και στο 2-0.

Δεκάλεπτα: 24-14, 48-35, 68-61, 89-84

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 6, Σάκοτα 22 (6 ριμπ.), Χέρστον 13, Μιλόσεβιτς 7, Κάρτερ 12 (7 ριμπ.), Σαρικόπουλος 2, Μωραΐτης, Έρικ 7 (6 ριμπ.).

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 1, Δήμας, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Γουάιτ 20 (7 ριμπ.), Γουότερς 15 (7 ασίστ), Ζάρας 22, Κοέν 5, Σίμτσακ 3, Μούρτος 12, ΜακΝίλ 6.

Διαιτητές: Γκόντας, Φούφης, Μπήτης.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x