Ελλάδα

Αετομαχία στην Πυλαία

Ο πολύ δυνατός μετά το «χλιαρό» του ξεκίνημα ΠΑΟΚ υποδέχεται την αήττητη ΑΕΚ στο παιχνίδι που ξεχωρίζει στην έκτη αγωνιστική της Α1.

Η έκτη αγωνιστική της Α1 έρχεται με ντέρμπι Δικεφάλων, με τη μονομαχία του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να δεσπόζει στο μενού και κεντρικό πρόσωπο τον Κώστα Βασιλειάδη που θα αντιμετωπίσει την αγαπημένη του ομάδα. Οι Θεσσαλονικείς είδαν το νικηφόρο σερί τους να σπάει με την ήττα από τη Βιλερμπάν στην Πυλαία, αλλά θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν υπολογίζει στη βοήθεια του Βαγγέλη Μαργαρίτη, αλλά ο Ζάνις Πέινερς θα αγωνιστεί κανονικά ξεπερνώντας τον τραυματισμό του στον αγώνα. Η «Ένωση» θέλει να διατηρήσει το αήττητό της στις εγχώριες διοργανώσεις και θα κληθεί να το κάνει χωρίς τον Ράνταλ Φόλκερ (μυϊκός σπασμός στη μέση), αλλά με τον Νίκολα Ιβάνοβιτς που ξεπέρασε το οστικό οίδημα. Σε 24 ματς σε επίπεδο επαγγελματικού πρωταθλήματος (από τη σεζόν 1992/93) στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ μετρά 15 νίκες και η ΑΕΚ 9, ενώ πέρσι οι γηπεδούχοι επικράτησαν στην κανονική περίοδο με 79-75 ανατρέποντας διαφορά 24 πόντων, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επιβληθεί 68-59 στα playoffs σε ένα καθοριστικό ματς του πρώτου γύρου.

Ο Άρης χωρίς τον τραυματία Καββαδά αλλά με ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της Μπάνβιτ δοκιμάζεται στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο, που τον είχε νικήσει στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους στο ίδιο γήπεδο. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου θα παίξει με μείον έναν ξένο, καθώς αποδεσμεύτηκε ο Τζος Ρίτσαρτ και δεν έχει ακόμη αποκτηθεί αντικαταστάτης. Το Ρέθυμνο φιλοδοξεί στο 3/3 στην έδρα του αντιμετωπίζοντας χωρίς τον Σάφτενααρ που αποτελεί πια παρελθόν τα Τρίκαλα, που ταξίδεψαν στην Κρήτη χωρίς ΜακΜίλαν και Καλογιαννίδη. Ο Προμηθέας μετά τη μεγάλη νίκη επί του συμπολίτη Απόλλωνα επιστρέφει σπίτι του για να αναμετρηθεί με το Λαύριο που ψάχνει το πρώτο του «διπλό», ενώ η Δόξα κοντράρεται στη Λευκάδα με την Κύμη που αναζητά το παρθενικό ροζ φύλλο εκτός Χαλκίδας.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τους «αιώνιους», που τους περιμένει δύσκολη εβδομάδα, η οποία κορυφώνεται την Παρασκευή με το μεταξύ τους ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός Superfoods σταθερά χωρίς τον τραυματία Τζέιμς και τον Νίκολς που δεν συμμετέχει στην Α1 στον πρώτο γύρο φιλοξενεί τον Κολοσσό ο οποίος και πάλι δεν έχει διαθέσιμο τον Χρήστο Σαλούστρο. Ο Ολυμπιακός δίχως προβλήματα αναμετράται με τον Απόλλωνα Πατρών που μετά την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα είναι σε μίνι κρίση.

Αναλυτικά η έκτη αγωνιστική:

Σάββατο 12/11
Κόροιβος Αμαλιάδας-Άρης 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Ρέθυμνο Cretan Kings-Τρίκαλα BC Aries 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Προμηθέας Πατρών-Λαύριο DHI (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Δόξα Λευκάδας-Κύμη Seajets 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 20:00 (Novasports 2)

Κυριακή 13/11
Παναθηναϊκός Superfoods- Κολοσσός H Hotels 17:00 (Novasports 2)
Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών Carna 18:00 (OTE Sport 4)

Επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο 19/11
ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών 17:00 (OTE Sport 4)
Τρίκαλα BC Aries-ΠΑΟΚ 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Κολοσσός H Hotels-Δόξα Λευκάδας 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Απόλλων Πατρών Carna-Κόροιβος Αμαλιάδας 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή 20/11
Κύμη Seajets-Ρέθυμνο Cretan Kings 17:00

Δευτέρα 21/11
Λαύριο DHI-Ολυμπιακός 17:00 (Novasports 3)
Άρης-Παναθηναϊκός 19:00 (Novasports 2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x