Euroleague

«Αφεντικό» η Ρεάλ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί στο… σπίτι της έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς επιβλήθηκε 80-71 της Αναντολού Εφές στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Της έβαλε δύσκολα ο Ντούντα μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε τη δύναμή της στο τέλος και έγινε το φαβορί της pπροημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας. Οι Ισπανοί, έχοντας υπεροπλία σε όλες τις γραμμές, επιβλήθηκαν 80-71 της Αναντολού Εφές και πήραν προβάδισμα 1-0 στα πλέι οφ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης που θα γίνει στη Μαδρίτη.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, όμως ένα 15-0 σερί των Τούρκων ήταν αρκετό για να τους δώσει το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Όμως, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έδειξαν τη διαφορά ποιότητας που τους χωρίζει από τους αντιπάλους τους και μπήκαν πιο… αγριεμένοι στο δεύτερο μέρος. Έτσι, με ένα επιμέρους 26-10, ανέλαβαν τα "ηνία" του αγώνα προηγούμενοι με 8 πόντους στο 30’ και δεν επέτρεψαν στους Τούρκους να πλησιάσουν και να απειλήσουν ουσιαστικά να «κλέψουν τη νίκη». Οι γηπεδούχοι δίκαια έφτασαν στο τελικό 80-71 και έδειξαν πως είναι το μεγάλο φαβορί για να προχωρήσουν μακριά φέτος στην Ευρωλίγκα.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ρίβερς που σταμάτησε στους 21 πόντους και ακολούθησε ο Αγιόν με 14, ενώ ο Μεξικανός σέντερ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Από την Εφές, ξεχώρισαν ο Σάριτς και ο Οσμάν, που σημείωσαν 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ο Πάμπλο Λάσο δεν εμπιστεύτηκε πολύ τον Γιάννη Μπουρούση, καθώς τον χρησιμοποίησε μόλις τέσσερα λεπτά, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου πέτυχε πέντε πόντους και μοίρασε τρεις ασίστ.

Το ματς:

Πολύ συγκεντρωμένοι μπήκαν στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και κατάφεραν στο πρώτο δίλεπτο να σημειώσουν 7 πόντους (4-7). Με ένα σερί 5-0 (9-7), απάντησαν οι γηπεδούχοι και, στη συνέχεια, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ. Ο Τζάνινγκ έβαλε ξανά την Εφές μπροστά στο σκορ (11-13), όμως δεν κατάφεραν οι Τούρκοι να σημειώσουν κάποιο καλάθι στο επόμενο τρίλεπτο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ που έλεγξε τα ριμπάουντ και σκόραρε έξι διαδοχικούς πόντους για το +4 (17-13), καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να βρει απάντηση για τον Ρίβερς και τον Αγιόν, που σημείωσαν συνολικά 9 και 8 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Εφές, όμως, κατάφερε προς το τέλος να ισοφαρίσει με λέι απ του Σάριτς, αλλά ο Νοτσιόνι έδωσε ελαφρύ προβάδισμα στους Μαδριλένους με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, προηγούμενοι σταθερά με τέσσερις πόντους (27-23). Σε αυτό το σημείο όμως, η άμυνα των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ασφυκτική και έκλεισε τους δρόμους προς το καλάθι, ενώ οι Ισπανοί ήταν εξαιρετικά άστοχοι από μακρινή απόσταση και έγιναν εξαιρετικά απρόσεκτοι με την μπάλα. Μοιραία, με τους Τούρκους να είναι εξαιρετικά εύστοχοι, κατάφεραν να σημειώσουν 15 συνεχόμενους πόντους και να πάρουν διψήφια διαφορά πόντων (27-38). Καθώς έβλεπαν το ματς να φεύγει από τα χέρια τους, οι παίκτες της Ρεάλ ξύπνησαν από το… λήθαργο και, με ένα σερί 8-0 με διαδοχικά τρίποντα του Γιούλ και του Φερνάντεθ, μείωσαν στο -3 (35-38). Όμως, ο Σάριτς έκλεισε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας τους επόμενους πέντε πόντους και έδωσε "αέρα" 8 πόντων (35-43) στην Εφές.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο πίεσαν για να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα και κατάφεραν γρήγορα να ανακτήσουν το προβάδισμα με ένα επιμέρους σκορ 11-2 (46-45), με κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Φερνάντεθ, που σημείωσε γρήγορα ακόμα πέντε πόντους. Οι Τούρκοι πέρασαν προσωρινά μπροστά με τρίποντο του Μπατούκ (46-48), όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Ο Ρέγιες σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και ο Ρίβερς με τρίποντο έδωσε την πρωτοπορία στο σκορ με +5 (53-48). Μάλιστα, μετά το εύστοχο καλάθι του Περπέρογλου από τα 6,75, οι Ισπανοί διεύρυναν το προβάδισμά τους στους 8 πόντους, χάρη σε δύο τρίποντα του καταπληκτικού Ρίβερς που έφτασε στους 18 πόντους. Ο Νοτσιόνι στο τέλος κράτησε την Εφές σε απόσταση ασφαλείας από τη Ρεάλ.

Ο Αργεντίνος φόργουορντ με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έδωσε διψήφια διαφορά πόντων στη Ρεάλ (63-53). Ο Κρστιτς προσπάθησε να βάλει ξανά την Εφές στο κυνήγι της νίκης με δύο προσωπικά καλάθια (63-57). Ο Οσμάν διατήρησε τους Τούρκους έξι πόντους (66-60) πίσω από τους γηπεδούχους. Ο Ερτέλ στη συνέχεια, όμως, έκανε το έβδομο προσωπικό του λάθος και οι Ρέγιες και Αγιόν έβαλαν ξανά τη Ρεάλ μπροστά με +10 (70-60). Ο Ρίβερς και ο Ροντρίγκεθ μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο το 'δείκτη' της διαφοράς στο +15 (80-65). Οι Τούρκοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τέλος με ένα σερί 6-0 και η Ρεάλ πήρε τη νίκη με 80-71.


Τα δεκάλεπτα: 22-20, 35-43, 61-53, 80-71

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 21, Φερνάντεθ 10, Νοτσιόνι 6, Ματσιούλις 3, Ρέγιες 12, Ροντρίγκεθ 5, Αγιόν 14, Κάρολ 3, Γιουλ 6, Μπουρούσης, Σλότερ

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Οσμάν 11, Περπέρογλου 5, Μπατούκ 5, Σάριτς 13, Ντρέιπερ 6, Κρστιτς 9, Λάσμε 6, Τζάνινγκ 6, Ερτέλ 4, Μπιέλιτσα 6, Μπαλμπάι


Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x