Ελλάδα

Αφεντικό ο Άρης, φωνάζει η ΑΕΚ

Σε ένα ματς με πολύ ξύλο και για γερά νεύρα, ο Άρης… επιβίωσε με 77-76 κόντρα στην ΑΕΚ κάνοντας άλμα για την τρίτη θέση. Πολλά παράπονα οι δύο ομάδες και κυρίως οι φιλοξενούμενοι για τη διαιτησία.

Σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος απέκτησε ο Άρης, καθώς ζευγάρωσε τις νίκες του επί της ΑΕΚ, 77-76 στο κατάμεστο Nick Galis Hall.

Πολλά παράπονα από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία, κυρίως από τους «κιτρινόμαυρους» που έχασαν στις αρχές της δεύτερης περιόδου τον Μαυροκεφαλίδη με δεύτερη τεχνική ποινή ενώ ο Γουάιτ τη… γλίτωσε με αντιαθλητικό κι όχι δεύτερο «Τ» που θα τον έθετε εκτός αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν και για φάουλ στην τελευταία φάση του ματς πάνω στον Καλαμπόκη.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν μεν, αλλά οι «κίτρινοι» έχουν το πάνω χέρι καθώς συν τοις άλλοις τους απομένει μόνο το ματς με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, ενώ η «Ένωση» έχει να παίξει ΚΑΙ με τους δύο «αιώνιους» στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Παίκτης-«κλειδί» για τους νικητές ο Τζέικ Κοέν με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, καθοριστικός και ο Μιχάλης Πελεκάνος που πρόσθεσε άλλους 15 πόντους. Μίλαν Μιλόσεβιτς (13π.) και Τζέι Κόβαν Μπράουν (14π.) ξεχώρισαν από τους ηττημένους.

inner

Το ματς

Γουότερς, ΜακΝίλ, Πελεκάνος, Γουάιτ και Χάγκινς ήταν η συνήθης πεντάδα του Άρη, ενώ στον αντίποδα ο Μαυροκεφαλίδης ξεκίνησε από τον πάγκο και η ΑΕΚ είχε στο παρκέ Μπράουν, Καλαμπόκη, Χέρστον, Σάκοτα και Μαυροειδή. Με σαφή πρόθεση να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι, η «Ένωση» είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα (4-10). Ο Γουάιτ και οι δύο τεχνικές ποινές (σε Ζντοβτς και Καλαμπόκη) επέτρεψαν στους «κίτρινους» να αντιδράσουν και να περάσουν μπροστά 16-12, όμως οι άμυνες του Κάρτερ και οι λύσεις από τον Μαυροκεφαλίδη ξανάβαλαν τους φιλοξενούμενους σε ρόλο οδηγού (16-18).

Το παιχνίδι πήρε… «φωτιά» στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Μαυροκεφαλίδης και Γουάιτ τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή για «κοκορομαχία», ο ηγέτης της ΑΕΚ αμέσως μετά μία ακόμη για «θέατρο» και αποβλήθηκε, ενώ ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη χρεώθηκε-παραδόξως-με αντιαθλητικό κι όχι τεχνική ποινή (που θα οδηγούσε στην αποβολή του) για επεισόδιο με τον Παπαντωνίου. Παρά την απώλεια του Μαυροκεφαλίδη, οι «κιτρινόμαυροι» ατσαλώθηκαν και με μπροστάρηδες Γκριν και Μιλόσεβιτς έφτασε να προηγείται ακόμη και με +11 (29-40), την ώρα που ο Πρίφτης έχανε με τρία φάουλ Γουότερς, Γουάιτ και ΜακΝίλ. Παρά τις προσπάθειες από Ξανθόπουλο και Πελεκάνο (37-43) η ΑΕΚ έκλεισε με διψήφια διαφορά ένα πρώτο ημίχρονο (37-47), που είχε 31 καταλογισμένα φάουλ και πέντε τεχνικές ποινές.

inner

Ο Άρης κράτησε την ΑΕΚ χωρίς σκορ για σχεδόν τέσσερα λεπτά και βρήκε μακρινά σουτ πλησιάζοντας στους έξι (41-47), ωστόσο οι παίκτες του Ζντοβτς με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και τον Μιλόσεβιτς να κάνει σπουδαίο ματς διατηρούσαν τον έλεγχο. Όχι μόνο αυτό, όμως, καθώς πήραν το τέταρτο φάουλ του ΜακΝίλ και δύο μαζεμένα του Γουάιτ, που αποβλήθηκε στο φινάλε της τρίτης περιόδου στερώντας το βασικό επιθετικό όπλο στον Άρη (50-60).

inner

Ο αντικαταστάτης του Αμερικανού, έμελε να σαλπίσει την αντεπίθεση του Άρη. Δύο τρίποντα του Κοέν έκαναν την αρχή και οι «κίτρινοι» με επί μέρους 16-4 πέρασαν μπροστά (66-64) στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Το τάιμ άουτ του Ζντοβτς δεν βελτίωσε την εικόνα της ΑΕΚ, που με τον Μπράουν να αστοχεί σε διαδοχικά ελεύθερα τρίποντα είδε τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν με 72-67 τρία λεπτά πριν το φινάλε. Η αστοχία του Χάγκινς από τις βολές και οι προσωπικές προσπάθειες του Μπράουν έδωσαν την ευκαιρία στην «Ένωση» να ισοφαρίσει, 76-76, στα 18,6’’ πριν το φινάλε. Ο Ζντοβτς πήρε το ρίσκο να κάνει εκούσιο φάουλ στον Χάγκινς, ο οποίος με 14,1’’ για το φινάλε ευστόχησε σε μία μόνο βολή (77-76). Ο Γκριν καθυστέρησε στην τελευταία επίθεση, το τρίποντο που επιχείρησε ήταν υπό κακές προϋποθέσεις και το ματς έληξε με την ΑΕΚ να φωνάζει για φάουλ στον Καλαμπόκη στην εκπνοή.

Δεκάλεπτα: 16-18, 37-47, 50-60, 77-76.

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5, Πελεκάνος 15, Τσούπκοβιτς 3, Γουάιτ 7 (4 ριμπ.), Γουότερς 11, Ζάρας 2, Χάγκινς 12, Κοέν 12 (7 ριμπ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 6 (5 ασίστ).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 1, Σάκοτα 9, Χέρστον 5 (6 ριμπ.), Μιλόσεβιτς 13 (6 ριμπ.), Γκριν 12, Μαυροκεφαλίδης 4, Κάρτερ 7, Μπράουν 14 (5 ριμπ.), Σαρικόπουλος 5 (5 ριμπ.), Καλαμπόκης 2, Μαυροειδής 4 (8 ριμπ.).

Διαιτητές: Κορομηλάς, Καρακατσούνης, Μπήτης.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x