Ελλάδα

«Αγριεύει» το πράγμα!

Ώρα ημιτελικών στην Basket League. Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Άρης αρχίζουν απόψε τις μάχες που έχουν μεν φαβορί, αλλά και αποφασισμένα για όλα αουτσάιντερ.

Μετά από πολλά χρόνια τα playoffs της Basket League δεν μοιάζουν τυπική διαδικασία. Μπορεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να έχασαν μόνο ο ένας από τον άλλο στην κανονική περίοδο και να είναι τα ακλόνητα φαβορί για να συναντηθούν στους τελικούς για ενδέκατη συνεχή χρονιά, ωστόσο ΑΕΚ και Άρης δείχνουν αποφασισμένοι και ικανοί αν μη τι άλλο να τους προβληματίσουν.

Στις 18:00 (ΟΤΕ Sport 4, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες πάνοπλες, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης ξεπέρασε το πρόβλημά του στον αχίλλειο και επανέρχεται στη δωδεκάδα μετά από 35 μέρες. Τα αμφίρροπα ματς της κανονικής περιόδου προϊδεάζουν για μια ενδιαφέρουσα σειρά, όπως και η προϊστορία. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί οκτώ διαφορετικές χρονιές στα playoffs, σε όλες τις φάσεις (το 2003 στα ημιτελικά με την «Ένωση» να προκρίνεται με 2-1), με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 20 νίκες σε 28 αγώνες και 12 σε 13 ματς εντός έδρας. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πανηγυρίσει τη μοναδική τους νίκη στο ΣΕΦ, όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα με ανατροπή από 0-2, το 2002. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα playoffs ήταν για τα προημιτελικά του 2008 με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται με 2-0.

inner

Στις 20:00 (Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιώργος Παπαγιάννης θα απουσιάσουν από τους «πράσινους», ενώ μεγάλη απώλεια για τους «κίτρινους» αποτελεί ο Τζαμέλ Χάγκινς, την ώρα που ο Μιχάλης Πελεκάνος ετοιμάζεται να γίνει ο ενδέκατος παίκτης με 400+ συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες συναντώνται για τέταρτη χρονιά στα playoffs (και τρίτη στην ημιτελική φάση), με το «τριφύλλι» να έχει οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

inner

Οι σειρές κρίνονται στις τρεις νίκες. Τα δεύτερα παιχνίδια θα γίνουν την Παρασκευή σε ΟΑΚΑ (18:00) και ΣΕΦ (20:00) αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x