Ευρώπη

«Αιχμαλωσία» για Άρη στην Τσεχία

Παρά το ανταγωνιστικό πρώτο μέρος, στη συνέχεια ο Άρης έζησε… εφιάλτη. Το -5 του ημιχρόνου, μετετράπη σε -29, με τους κίτρινους να γίνονται έρμαιο στις ορέξεις της Νίμπουργκ (99-70).

Με σκληρό τρόπο ήρθε η πρώτη ήττα του Άρη στο FIBA Champions League (1-1).

Αν και στο ημίχρονο βρίσκονταν μόλις στο -5 (46-41), στη συνέχεια οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν κατάφεραν να αντισταθούν στην ανωτερότητα της Νίμπουργκ και... φυσιολογικά έχασαν 99-70.

Ο… τρελός ρυθμός που επέβαλαν οι Τσέχοι δεν ευνόησε, όπως αναμενόταν, τους Θεσσαλονικείς που ξέμειναν από λύσεις στο δεύτερο μέρος, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους αντίπαλους Αμερικανούς, που πότε «βομβάρδιζαν» από την περιφέρεια, πότε «εκτελούσαν» από μέσα. 18 πόντους έβαλε ο Ρέι, 19 ο Ντιγκς (5/6 τρίποντα) και 14 ο Λόρενς με 9 ασίστ.

Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ο Μπελ με 15 πόντους (5/9 τρίποντα), 12 είχε ο Βον. Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Γουίβερ, που μάλιστα χτύπησε προς το φινάλε του ματς και επικρατεί αγωνία για την κατάστασή του, εκτός κλίματος και ο Αθηναίου. Άξιζε περισσότερο χρόνο ο Μπένσον, ο οποίος είχε 9 πόντους στα 14’ που έμεινε στο παρκέ και αν μη τι άλλο έδειξε πως μπορούσε να «τελειώσει» φάσεις στο ζωγραφιστό. Το «τρικ» του Γιαννάκη με δυάδα στην φροντ λάιν τους Βασιλόπουλο-Τσαϊρέλη βοήθησε σημαντικά προκειμένου ο Άρης να μείνει κοντά στο σκορ στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο στη συνέχεια… χάθηκαν κι αυτοί.

Το ματς

Με τον Μπένσον να παίρνει πρωτοβουλίες κοντά στη ρακέτα, ο Άρης κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά, 9-9. Παρά τα πολλά λάθη και των δύο ομάδων στην εκκίνηση του ματς (τέσσερα η Νίμπουργκ, πέντε ο Άρης), το σκορ ήταν σε υψηλά επίπεδα λόγω του γρήγορου τέμπο που έδιναν. Σιγά-σιγά οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να μην βρίσκουν λύσεις στην επίθεση, να μην έχουν καλές επιστροφές στην άμυνα και με τον Λόρενς να κάνει ζημιά είτε ως εκτελεστής, είτε ως δημιουργός, οι Τσέχοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με 18-11. Η κακή περιφερειακή άμυνα του Άρη και η «τρελή» ευστοχία των γηπεδούχων από τα 6.75 (5/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο), έφεραν σε δύσκολη θέση την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, με το 27-18 στο 10’.

Η είσοδος του Τσαϊρέλη προσέφερε πολύτιμες λύσεις στον Άρη, που κρατώντας άποντη τη Νίμπουργκ για δύο λεπτά, κατάφερε να μειώσει σε 27-24. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να… πυροβολούν από μακριά, έδιναν ταχύ ρυθμό στην αναμέτρηση, ωστόσο οι κίτρινοι δεν «μασούσαν» και με τους Μπελ-Βον παρέμεναν… κολλιτσίδα, για το 37-34. Το «τρικ» του Γιαννάκη με δίδυμο στην φροντ λάιν τους Βασιλόπουλο-Τσαϊρέλη, όχι μόνο βοηθούσε στα μετόπισθεν, αλλά κρατούσε τον Άρη σε επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Δύο συνεχόμενα καλάθια του πρώτου, διαμόρφωσαν το 43-41, προτού ο Λόρενς γράψει το 45-41 του ημιχρόνου.

Προτού καλά-καλά οι δύο ομάδες επιστρέψουν από τα αποδυτήρια (που λέει ο λόγος), ο Άρης βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά! Τα συνεχόμενα λάθη, οι κακές επιλογές στην επίθεση και οι... killer της Νίμπουργκ, έφεραν γρήγορα-γρήγορα το σκορ στο 53-43. Προς στιγμήν ο Αθηναίου μείωσε σε 55-48, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ήρθε η κατάρρευση της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Χάθηκε το μέτρημα στα λάθη και τα άστοχα σουτ, ο Ντιγκς έμοιαζε ανίκητος από την περιφέρεια (ακόμα και υπό πιεστική άμυνα), ο Κριζ έκανε ό,τι ήθελε κοντά στην ρακέτα και η διαφορά... εκτοξεύτηκε στο 65-48 με επιμέρους σκορ 10-0. Η Νίμπουργκ έφτασε και στο +20 (71-51), προτού ο Βον με τρίποντο στην εκπνοή διαμορφώσει το 71-54, σε μία εφιαλτική περίοδο για την ελληνική ομάδα.

Κακά τα ψέματα αυτό το ματς δεν μπορούσε να γυρίσει, με τη Νίμπουργκ να επιβεβαιώνει εντός παρκέ τη διαφορά δυναμικότητας. Ο Ρέι ζεστάθηκε για τα καλά και δεν έχανε σουτ, ο Χρούμπαν έκανε αθόρυβη δουλειά, ο Άρης δεν έβγαζε την παραμικρή αντίδραση και μοιραία η διαφορά έφτασε τους 25 πόντους, 87-62. Κάποιες βολές του Αθηναίου πήγαν να μετριάσουν κάπως τη "ζημιά", αλλά οι Τσέχοι έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στην ανήμπορη να αντιδράσει ελληνική ομάδα, έβαζαν σχεδόν τα πάντα (είτε με μακρινά σουτ, είτε με ωραίες συνεργασίες από κοντά) και τελικώς φτάσαμε στο 99-70 (μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα), με τον Άρη να πληρώνει την καθίζησή του στο δεύτερο μέρος ή αν προτιμάτε την διαφορά κλάσης...

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 46-41, 71-54, 99-70

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x