Ελλάδα

«Ακόμη δεν αρχίσαμε…»

Χαμόγελα, πόδια στη γη, αλλά και δικαιολογημένη αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό για τη νίκη-πρόκριση στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού. Οι λόγοι που «τα καλύτερα έρχονται» και το… βουνό που είναι μπροστά.

Καλύτερα δεν γινόταν… Ο Παναθηναϊκός έγραψε τον ιδανικό πρόλογο στη σεζόν που ξεδιπλώνεται μπροστά του με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, που τον φέρνει κοντά στον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Κύπελλο (θα γίνει προσεχώς η κλήρωση για τον αντίπαλο στον νοκ άουτ ημιτελικό, που είναι προγραμματισμένος για τις 12 Δεκεμβρίου). Παράλληλα μπήκε ένα τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών από τον αιώνιο αντίπαλο, που έτεινε να του πάρει τον αέρα.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν ίσως και… παρά φύσιν έτοιμοι για τα δεδομένα της εποχής, τις πολλές αλλαγές σε ρόστερ και τεχνική ηγεσία, αλλά και τις λίγες προπονήσεις που έχουν κάνει σε πλήρη σύνθεση. Η άμυνά τους λειτούργησε εξαιρετικά, με τους Καλάθη (κυρίως) και Διαμαντίδη να σταματά τη δράση του Σπανούλη σε σκορ και δημιουργία, τις αλληλοκαλύψεις να λειτουργούν πολύ καλά για νέα ομάδα και τον Ολυμπιακό να οδηγείται σε ένα παιχνίδι πολλών μακρινών σουτ. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (41-34, με την ψαλίδα να κλείνει στο τέλος), είχαν περισσότερες ασίστ από μια ομάδα με μεγαλύτερο έτοιμο κορμό από πέρσι, έπαιξαν μυαλωμένα, έλεγξαν το ρυθμό και χάθηκαν στον ορίζοντα χάρη στο εντυπωσιακό μισό της τέταρτης περιόδου. Αν δεν ήταν τόσο άστοχοι στις βολές (30/46) και δεν είχαν τόσα λάθη (19), η νίκη θα είχε έρθει νωρίτερα…

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο αδικημένος από τους αριθμούς MVP, αφού εξουδετέρωσε τον Σπανούλη, βοήθησε δημιουργικά και εκτελεστικά, ενώ απελευθέρωσε τον Διαμαντίδη από το καθήκον του κουβαλήματος της μπάλας με συνέπεια ο αρχηγός να είναι φρέσκος και να δώσει πολλές επιθετικές λύσεις. Ο Φελντέιν έπαιξε σαν… βετεράνος στο πρώτο του ντέρμπι, ο Πάβλοβιτς ανέβασε όλη την ομάδα με τη μεταμόρφωσή του στην τέταρτη περίοδο, Φώτσης και Γκιστ κάλυψαν με τα γρήγορα πόδια τους τον όγκο που δίνουν στη ρακέτα Ραντούλιτσα και Κούζμιτς, ενώ ο Γιάνκοβιτς έδειξε πως το γήπεδο αυτό… του πάει.

Πέραν της πρόκρισης, στον Παναθηναϊκό έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Κι αυτό γιατί μετρούν ελάχιστες προπονήσεις σε πλήρη σύνθεση, πολλά νέα πρόσωπα, προπονητή που δεν μετρά πάνω από 2-3 εβδομάδες παρουσίας στον πάγκο, τον Γκιστ να παίζει μετά από πολύμηνη απραξία, αλλά και τις απουσίες των τραυματιών Παππά και Μποχωρίδη. Ο χρόνος μόνο καλύτερο μπορεί να κάνει τον Παναθηναϊκό, λοιπόν. Αρκεί να διαχειριστεί σωστά το θρίαμβο αυτόν και να μην τον παρασύρει, όπως συνέβη πέρσι, που η αντίστοιχη πρόκριση, την ίδια χρονική περίοδο, αποδείχτηκε τελικά το μοναδικό highlight της σεζόν…

Για την ώρα, οι πανηγυρισμοί κοπάζουν. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του αγωνιστικό «βουνό». Εκκίνηση στην Α1 με ντέρμπι κόντρα στον ενισχυμένο και υποψήφιο αντίπαλο στο Κύπελλο Άρη στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, ταξίδι την Παρασκευή στο Κράσνονταρ για μάχη με τη φιλόδοξη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και τρεις μέρες μετά νέο ντέρμπι κόντρα στον διψασμένο για ρεβάνς Ολυμπιακό, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Όπως έλεγαν στα πράσινα αποδυτήρια του μετά το θρίαμβο στο ΣΕΦ… «Μόλις αρχίσαμε…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x