NBA

«Άκυρο» του NBA στη FIBA για παίκτες στα προκριματικά!

Αντίθετο είναι το NBA στην παραχώρηση παικτών, Αμερικανών ή μη, για να λάβουν μέρος στα προκριματικά των διεθνών διοργανώσεων με τις εθνικές τους ομάδες, που θα γίνονται στα μέσα της σεζόν.

Από αυτό το καλοκαίρι, το παγκόσμιο μπάσκετ μπαίνει στη νέα εποχή του, καθώς η συμμετοχή των εθνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις της FIBA, από το 2019, θα κρίνεται μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών, που θα διεξάγονται στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως τα εγχώρια πρωταθλήματα θα διακόπτονται, προκειμένου οι διεθνείς να ενισχύσουν τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «ESPN», Marc Stein, το NBA δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν παίκτη που αγωνίζεται σε ομάδα της λίγκας να συμμετάσχει στα προκριματικά, είτε αυτός είναι Αμερικανός, είτε μη. Δηλαδή, πρόβλημα δεν θα υπάρχει μόνο για την TEAM USA, αλλά και τις εθνικές ομάδες που έχουν διεθνείς που αγωνίζονται στον «μαγικό κόσμο».

Άρα, η λύση στο «θέμα» της TEAM USA αναμένεται να δοθεί τόσο με παίκτες από την αναπτυξιακή λίγκα του NBA, όσο και από τους Αμερικανούς που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Μάλιστα, στα παιχνίδια των προκριματικών είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, ούτε ο νέος της προπονητής Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος θα έχει υποχρεώσεις με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x