Ευρώπη

Ακύρωσε τη συμφωνία Ευρωλιγκας-Ισπανίας το συμβούλιο των σπορ

Υπέρ της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, η οποία έχει ταχθεί με τη FIBA, τάχθηκε το Ανώτατο Συμβούλιο των Σπορ στην ιβηρική χώρα, ακυρώνοντας τη συμφωνία της ACB με την Ευρωλίγκα.

Έτσι, η ανώτατη αρχή του αθλητισμού στην Ισπανία δικαίωσε την ομοσπονδία, με την τελευταία να μην κάνει αποδεκτή τη συνεργασία της Λίγκας με την ECA και να μην επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τη FIBA.

Το Συμβούλιο συνέστησε στην ACB να αποσυρθεί από τη συμφωνία με την ULEB και να πάρει το μέρος της FIBA, ωστόσο λίγο αργότερα ήρθε η επίσημη απάντηση της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, η οποία τα «έχωσε» στη FIBA Europe.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η ACB υποστηρίζει ότι στη Γενική Συνέλευσή της στις 4 Απριλίου, ναι μεν αποδέχτηκε την πρόταση της ECA, ωστόσο αναγνώρισε το δικαίωμα στις ομάδες της να επιλέξουν ελεύθερα τις διοργανώσεις που θέλουν να συμμετάσχουν.

Μάλιστα, τονίζεται ότι η ανάλυση του Ανώτατου Συμβουλίου των Σπορ είναι περιττή, ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει λογικά τα κίνητρα των κυρώσεων στις εθνικές ομοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμή της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x