Ελλάδα

Αλεξανδρής: «Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια παρά τις απουσίες»

Στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έβγαλε πολύ ενέργεια στο παρκέ παρά τις σημαντικές του απουσίες στάθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πολύπειρος τεχνικός, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον πρώτο ημιτελικό της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και ανέλυσε το τι ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη και το 1-0 στο «τριφύλλι».

Σύμφωνα με τον 64χρονο προπονητή ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν το ότι ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ τα γκαρντ του ΠΑΟΚ ενώ και στο γεγονός πως ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν χρησιμοποίησε τον Βαγγέλη Μαργαρίτη στα τελευταία λεπτά πριν «ξεφύγει» το σκορ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή του Βάιου Τσούτσικα και του Σωτήρη Κωσταβάρα

Για το χθεσινό παιχνίδι

«Για 27 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν μέσα στο παιχνίδι και νομίζω πως δεν θα ήταν έκπληξη αν βλέπαμε να το παλεύει μέχρι το τέλος . Περίμενα ότι θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ ήταν άδειο και ότι ο Παναθηναϊκός είχε απουσίες όμως δεν είδαμε κάτι τέτοιο παρά τους καλούς παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ. Ναι μεν έβγαλε ενέργεια αλλά μετά τα 27 λεπτά ήταν μια απογοήτευση».

Τι άλλαξε τακτικά ο Παναθηναϊκός και αύξησε τη διαφορά.

«Ο Παναθηναϊκός άλλαξε την άμυνα του και πίεσε περισσότερο. Ο Μανωλόπουλος επέλεξε να βάλει έναν επιπλέον περιφερειακό και αυτό τον βοήθησε. Το περίεργο ήταν για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό από την αρχή του παιχνιδιού καθώς ο ΠΑΟΚ έχει δείξει και σε άλλα παιχνίδια ότι έχει πρόβλημα εκεί. Βγήκε πολύ επιθετικά στα «πικ εν ρολ» και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Έτσι η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει ώρα με την ώρα».

Για το ότι ο Μαρκόπουλος δεν έβαλε νωρίτερα στο τέλος τον Μαργαρίτη:

«Εντάξει ο παίκτης είχε τέσσερα φάουλ αλλά το παιχνίδι πήγαινε να ξεφύγει. Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο όσο το σκορ ήταν κοντά και να τον χρησιμοποιήσει για να μείνει κοντά. Η διαφορά όμως μεγάλωσε και στο τέλος ο ΠΑΟΚ σχεδόν αδιαφόρησε. Έβαλε τους πιο μικρούς για να ξεκουράσει παίκτες για το αυριανό παιχνίδι και καλά έκανε εφόσον είδε ότι το παιχνίδι δεν γυρνούσε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός παρά τις απουσίες του έβγαλε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ».

Ενώ για τις αλλαγές με την προσθήκη του Λυκογιάννη

«Στο να διαβάζει το παιχνίδι ο Μανωλόπουλος είναι εξαιρετικός. Σίγουρα, πάντα μια δεύτερη γνώμη στους προπονητές μετράει πολύ. Τον εκτιμώ πολύ τον Λυκογιάννη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x