Euroleague

Αλέξανδρης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να ελέγξει το ρυθμό του ματς»

Το ρυθμό της αναμέτρησης πρέπει να ελέγξει ο Ολυμπιακός αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στο τελικό της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Μπάμ… και κάτω» των Τόλη Κοτζιά και Μιχάλη Λεάνη φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο προπονητής του Ηρακλή ή αλλιώς «τίγρης»,όπως είναι γνωστότερος στην μπασκετική κοινότητα της χώρας, υποστήριξε πως αν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρέπει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να περιορίσει τους παίκτες-κλειδιά της ρωσικής ομάδας.

Παράλληλα, επεσήμανε πως μπορεί το φαβορί της διοργάνωσης να θεωρείται η Φενέρμπαχτσε λόγω του ότι φιλοξενεί στην έδρα της το Final Four, όμως δεν θα πρέπει να υποτιμώνται τα αουτσάιντερ ενώ αναφέρθηκε και στους τελικούς της Α2 ανάμεσα στο «Γηραιό» και στον Φάρο Κερατσινίου.

Για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
«Είναι μια ομάδα με εξαιρετικούς αυτοματισμούς. Έχει ταχύτητα εκτέλεσης και είναι ομάδα ρυθμού. Εκεί πρέπει να ποντάρει ο Ολυμπιακός. Να περιορίσει τους σημαντικούς παίκτες και να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Να κατεβάσει τον μέσο όρο πόντων της καλύτερης επίθεσης της διοργάνωσης και θα έχει ελπίδες».

Για το αν υπάρχει φαβορί στο Final Four:
«Όλοι έχουν φαβορί τη Φενέρμπαχτσε και μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τα αουτσάιντερ. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να επιβληθεί αν εκμεταλλευτεί το άγχος της Φενέρ. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και μπορεί να περάσει. Επίσης δεν πρέπει να υποτιμάμε τον Ολυμπιακό. Έχει αρκετά ελληνόπουλα και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Αν περιορίσει τους Ντε Κολό και Τεό έχει ελπίδες να κάνει την έκπληξη».

Για τους τελικούς της Α2 κόντρα στο Φάρο Κερατσινίου:
«Χάσαμε την πρωτιά. Όμως διατηρούμε το πλεονέκτημα έδρας. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Είμαι αισιόδοξος γιατί θα έχουμε την στήριξη του κόσμου που ξαναγύρισε στο γήπεδο και αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνουμε. Πιστεύω πως η σειρά θα πάει στα τρία παιχνίδια. Έχουμε ένα ρόστερ με παίκτες σε μεγάλη ηλικία και ελπίζω πως θα αντέξουμε τα συνεχόμενα παιχνίδια και θα κρατήσουμε σε καλό επίπεδο την σωματική και ψυχική κατάσταση της ομάδας».

Για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη:
«Ο Γιάννης είναι δίπλα μου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι χαρισματικός παίκτης και χαρακτήρας. Ένα εξαιρετικό παιδί».

Για την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ:
«Δεν μου χρωστάει τίποτα το μπάσκετ. Εγώ του οφείλω τόσα πολλά. Για να μείνεις στο υψηλό επίπεδο πρέπει να ενδιαφέρεσαι για αυτό που υπηρετείς και να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος. Να επιμορφώνεσαι να παρακολουθείς σεμινάρια. Μόνο όταν είσαι τεμπέλης δεν προοδεύεις».

Για τη διαφορά κουλτούρας ανάμεσα στο μπάσκετ και στο ποδοσφαίρου:
«Είναι θέμα παιδείας. Αν και τα τελευταία χρόνια οι ποδοσφαιριστές επιμορφώνονται και παίρνουν την εκπαίδευση που απαιτείται. Εκεί εντοπίζεται η διαφορά των δύο αθλημάτων. Τα τελευταία χρόνια, μετά την κατάσταση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου έχουν αρχίσει να αναβαθμίζονται και να λειτουργούν επιμορφωτικά όπως κάνει το μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια».

Για το Μαρούσι και την άνοδο του στην Α2:
«Το Μαρούσι έκανε άθλο με την επιστροφή του στην Α2. Δεν αποκλείω να επιστρέψω κάποια στιγμή, όμως για την ώρα είμαι ταγμένος στον Ηρακλή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x