Γενικά

Διεθνής με τη Γουινέα ο Άλφα Ντιαλό της Μονακό

Ο Άλφα Ντιαλό θα εκπροσωπήσει τη Γουινέα, πατρίδα των γονιών του, στους προκριματικούς του Προολυμπιακού τουρνουά του 2024.

Την πατρίδα των γονιών του θα εκπροσωπήσει ο Άλφα Ντιαλό!

Ο φόργουορντ της Μονακό θα παίξει για την εθνική ομάδα της Γουινέας στα προκριματικά του Προολυμπιακού τουρνουά του 2024 που θα γίνουν στη Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε η μπασκετική ομοσπονδία της χώρας!

Ο Ντιαλό είναι γεννημένος στις ΗΠΑ, ωστόσο αμφότεροι οι γονείς του έχουν καταγωγή από τη Γουινέα. Μάλιστα, ο 26χρονος είχε εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς αγώνες του 2019, ωστόσο το τουρνουά αυτό δεν διοργανώνεται από τη FIBA, επομένως επιτρέπεται να αγωνιστεί με τα χρώματα άλλης εθνικής ομάδας σε τουρνουά υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του μπάσκετ.

Η Γουινέα βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο των προκριματικών με Καμερούν και Τυνησία. Για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αφρικάνικη χώρα πρέπει να κερδίσει το Ολυμπιακό Προκριματικό Τουρνουά στο Λάγος της Νιγηρίας και στη συνέχεια να κερδίσει ένα άλλο Προκριματικό Τουρνουά το 2024.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x