Euroleague

Αλόνσο: «Ο Ολυμπιακός δεν τα παρατάει ποτέ»

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο Σίτο Αλόνσο ενόψει της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, λέγοντας πως πρωταρχικός στόχος των Καταλανών είναι να ανακάμψουν.

Να μπει ξανά στον δρόμο της… ανάκαμψης θέλει η Μπαρτσελόνα μετά τις πέντε σερί ήττες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σίτο Αλόνσο ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό, για τον οποίο τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει και γι’ αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να χαλαρώνει κάποιος όταν τον αντιμετωπίζει.

«Το πρόβλημα θα ήταν, εάν δεν είχαμε μάθει κάτι από πριν, γι’ αυτό θα πρέπει να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να αναπνεύσουμε. Πάντα είναι περίπλοκη η κατάσταση όταν χάνεις πέντε σερί παιχνίδια και ειδικά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, καθώς δεν έχεις χρόνο να αντιδράσεις. Αλλά, εμπιστεύομαι απόλυτα τη δουλειά που κάνουν οι παίκτες κάθε μέρα», δήλωσε αρχικά ο Σίτο Αλόνσο και πρόσθεσε για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλες δυνατότητες, όμως δεν έχει σημασία τι κάνει ο αντίπαλος, αλλά το τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Εάν ήμουν φίλαθλος θα ανησυχούσα».

Και συνέχισε ο προπονητής των «μπλαουγκράνα»: «Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, την οποία χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Ποτέ δεν πρέπει να χαλαρώνεις όταν τους αντιμετωπίζεις, καθώς ακόμη και όταν προηγείσαι με 5,6 ή 8 πόντους, πάντα επιστρέφουν. Δεν πρέπει να παίρνουμε αχρείαστα ρίσκα. Συνήθως είναι δύσκολο να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πάντα», για να καταλήξει:

«Ήταν καλό που είχαμε κάποιες ημέρες παραπάνω για να δουλέψουμε. Η ομάδα προσπάθησε να αφομοιώσει τους αυτοματισμούς που θέλουμε να βάλουμε και αυτό κάναμε το τελευταίο διάστημα. Το βασικό είναι να ανακάμψουμε και να παίξουμε με την ίδια ψυχολογία που είχαμε πριν από δέκα ημέρες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x