Euroleague

Αμυντικός της χρονιάς ο Χάινς

Το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην καριέρα του κατέκτησε ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάιλ Χάινς, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μπράιαντ Ντάνστον.

Ο τρίτος παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά τους Βίκτορ Χριάπα το 2010 και τον Αντρέι Κιριλένκο το 2012 που κατακτά το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα είναι από σήμερα ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ βοήθησε τα μέγιστα την ρωσική ομάδα για να φτάσει στις 22 νίκες, όντας ανάμεσα στους καλύτερους στις τάπες και στο να ωθεί τους αντιπάλους του σε λάθη και άστοχα σουτ. Επίσης, σε τουλάχιστον 11 παιχνίδια είχε 5 αμυντικά ριμπάουντ.

Ο Χάινς συγκέντρωσε περισσότερους ψήφους των προπονητών στη σχετική διαδικασία, δεύτερος ήταν ο Γιαν Βέσελι τη Φενέρμπαχτσε και τρίτος ο Άνταμ Χάνγκα της Λαμποράλ Κούτσα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, έκανε 23 κοψίματα και 18 κλεψίματα φέτος, ενώ παίρνει το βραβείο έπειτα από τρεις σεζόν όπου είχε καταλήξει σε παίκτη ελληνικής ομάδας (σ.σ. Λάσμε (2013), Ντάνστον (2014) και Ντάνστον (2015)).




Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατέκτησε το βραβείο από τη χρονιά 2004-05 έως τη σεζόν 2008-09, ενώ ήταν κορυφαίος αμυντικός και την αγωνιστική περίοδο 2010-11 και είναι ο πολυνίκης της συγκεκριμένης διάκρισης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x