Ελλάδα

Ανακοίνωσε Γκρίφιν η ΑΕΚ!

Πολύ καλή μεταγραφική κίνηση από την ΑΕΚ! Η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του... γνώριμού μας γκαρντ, Μάλκολμ Γκρίφιν!

Ενίσχυση στις θέσεις των γκαρντ με... πολυβόλο για την ΑΕΚ!

Η «βασίλισσα» ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάλκολμ Γκρίφιν για 1+1 χρόνια, με τον 27χρονο άσο (παίζει και στο «1» και στο «2») να επιστρέφει στην Ελλάδα!

Την περσινή χρονιά τον γνωρίσαμε στον Κολοσσό Ρόδου, όπου σε 13 ματς της Α1 έκανε παπάδες με 15.9 πόντους, 5 ασίστ και 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Επιδόσεις που δεν έμειναν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης να τον αποκτήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Στη Ρωσία, σε μία ομάδα με... πλούσιο ρόστερ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ κατέγραψε κατά μέσο όρο στην VTB League 3.8 πόντους, 3.5 ασίστ και 1.6 ριμπάουντ, ενώ στο Eurocup ήταν πολύ πιο... ανεβασμένος με 10.8 πόντους, 4.2 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

«H AEK B.C. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι υπέγραψε σήμερα (17/07) συμβόλαιο διετούς (1+1) συνεργασίας με τη «Βασίλισσα» ο Malcolm Griffin».




Το βιογραφικό του Γκρίφιν

O Mάλκολμ Γκρίφιν γεννήθηκε στο Σικάγο, στις 10 Ιουνίου 1991, και έχει ύψος 1μ96.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Hyde Park Career Academy, ενώ αποφοίτησε από το Κολέγιο του Fresno Pacific.

Mετά το Κολέγιο πήρε μεταγραφή στο Μαρόκο και την Wydad Athletic Club Casablanca. Στα μισά του Πρωταθλήματος επέστρεψε στην Αμερική, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Champaign Swarm, κατακτώντας το Πρωτάθλημα MPBA και στη συνέχεια επέστρεψε πάλι στο Μαρόκο. Εκεί, αγωνίστηκε σε ακόμα δύο ομάδες (Fath US de Rabat και AS Sale) και τον Δεκέμβριο του 2016 πήρε μεταγραφή στη Λιεπάγια της Λετονίας.

Ψηφίστηκε ως ο πιο σημαντικός παίκτης της χρονιάς στο Λετονικό Πρωτάθλημα, ηγήθηκε στις ασίστ και κατέκτησε και τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς στη Βαλτική Λίγκα.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Κολοσσός Ρόδου τον έφερε στη χώρα μας, όπου σύντομα ξεχώρισε για τις επιθετικές του αρετές. Σε 13 αγώνες με τους Ροδίτες είχε 15,9 πόντους με 5 ασίστ μέσο όρο και τον Ιανουάριο του 2018 μετακόμισε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τη VTB League.

Σε 13 αγώνες στο Πρωτάθλημα είχε 3.8 πόντους με 3.5 ασίστ μέσο όρο, ενώ αγωνίστηκε και σε 5 αγώνες στο Eurocup, όπου σημείωσε 10,8 πόντους με 4,2 ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x