Ελλάδα

Ανακοίνωσε τον «mr assist» ο Κολοσσός

Παίκτης του Κολοσσού είναι από το Σάββατο ο Τόνι Πρόστραν.

Οι «θαλασσί» ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτηση του Κροάτη γκαρντ για τον επόμενο χρόνο, του επονομαζόμενου και ως «mr assist», ώστε να ολοκληρώσουν τις θέσεις των περιφερειακών και ενισχύθηκαν με έναν καλό ξένο στην προσπάθεια να διακριθούν στην επόμενη Α1 μπάσκετ και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Ο 26χρονος αγωνιζόταν στη λιθουανική Νεβέζις τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να έχει επέλθει από την Παρασκευή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Κροάτη πόιντ γκαρντ, Τόνι Πρόστραν.

Ο Τόνι Πρόστραν είναι γεννημένος στο Ζαντάρ της Κροατίας στις 9 Απριλίου του 1991 και έχει ύψος 1,83μ. Στην ομώνυμη ομάδα έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα και αγωνίστηκε εκεί για συνολικά πέντε χρόνια (2007-10 και 2012-14), κάνοντας ένα διετές… διάλειμμα, καθώς από το 2010 μέχρι το 2012 φόρεσε τη φανέλα της ΚΚ Ζάγκρεμπ.

Τα επόμενα δύο χρόνια "μετακόμισε" στη Σουηδία, όπου αγωνίστηκε αρχικά στη Νόρκεπινγκ (2014/15), ενώ την επόμενη σεζόν (2015/16) στις Νορμπότεν και Λούλεο. Τη χρονιά που πέρασε, ο Κροάτης γκαρντ έπαιξε στη Λιθουανία με τη φανέλα της Νεβέζις και, μάλιστα, αναδείχθηκε κορυφαίος πασέρ τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στη Βαλτική Λίγκα!

Στο πρωτάθλημα Λιθουανίας, ο Πρόστραν μέτρησε 29 συμμετοχές, έχοντας κατά μέσο όρο 11 πόντους, 7 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ενώ σε 15 ματς στη Βαλτική Λίγκα είχε αντίστοιχα 9,2 πόντους, 9,3 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x