Ελλάδα

Ανατροπή τίτλου με χαρακτήρα Ολυμπιακού

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για το 2-1 και το χαρακτήρα που έβγαλε η ομάδα στο -10. «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα», παραδέχονται Σφαιρόπουλος και παίκτες. Καμία ανησυχία για τιμωρία, αλλά μεγάλη για Γκριν.

Ο Ολυμπιακός για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, αλλά και τη φετινή σεζόν, απέδειξε πως είναι ομάδα που δεν παραδίδεται. Το 48-58 στα 5:48 πριν το τέλος του τρίτου τελικού έγινε 64-62 και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 2-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό απέχοντας πλέον μία νίκη από το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα ακόμη ματς στο ΣΕΦ δεν είχαν καλή απόδοση, ήταν πολύ άστοχοι στα τρίποντα (7/23) και έμειναν πολύ κάτω από τη συνήθη παραγωγή τους, ωστόσο βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν από την κόλαση του -10. Με τον Μιλουτίνοφ πολυτιμότερο και άνθρωπο-κλειδί τον Παπανικολάου κατάφεραν να βρουν τις λύσεις σε ένα ματς που πήραν λίγα πράγματα από τον καταβεβλημένο από την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε Σπανούλη και τον φανερά εξουθενωμένο από όλη τη σεζόν Πρίντεζη, αλλά και χάνοντας ουσιαστικά για όλο το δεύτερο μέρος τον Γκριν.

Περί διαιτησίας και τιμωρίας

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία, ιδιαίτερα από τους Καρακατσούνη και Δεσλή, που θεωρεί πως «οδήγησαν» το παιχνίδι στο -10 με τις αποφάσεις τους. Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες του Παναθηναϊκού για ρίψη φωτοβολίδας που τραυμάτισε συνεργάτη του Πασκουάλ και τον Μπουρούση, οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν πως δεν έγινε κάτι μεμπτό και δεν μπορεί να έπεσε φωτοβολίδα από στυλό σε φυλασσόμενο χώρο, όπως η φυσούνα. Έτσι δεν ανησυχούν για τιμωρία της έδρας τους για πιθανό πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει αναγραφεί κάτι πολύ επιβαρυντικό στο φύλλο αγώνα και λογικά δεν προλαβαίνει να επιληφθεί ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ για να βγάλει τιμωρία πέντε μέρες πριν τον πέμπτο τελικό.

Τα βλέμματα στον Γκριν

Ο Ολυμπιακός ήδη εστιάζει στον αγώνα της Πέμπτης θέλοντας να… τελειώσει στο ΟΑΚΑ τη σειρά, χωρίς να χρειαστεί πέμπτος τελικός την Κυριακή στο ΣΕΦ. Η μεγαλύτερη ανησυχία του έχει να κάνει με τον Έρικ Γκριν. Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε στον αχίλλειο στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, προσπάθησε να επιστρέψει στο δεύτερο ημίχρονο (έπαιξε περίπου τρία λεπτά) αλλά ήταν εμφανές πως δεν πατούσε καλά. Σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα φανεί αν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα της Πέμπτης ή αν χρειαστεί της Κυριακής. Πάντως υπάρχει ανησυχία ότι το πρόβλημα δεν θα είναι κάτι επιπόλαιο. Ίδωμεν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x