Ευρώπη

Ανίκητος ο Άρης στο φρούριο του «δράκου»

Δεν χάνει στο Nick Galis Hall ο Άρης! Η ομάδα του Γιαννάκη επικράτησε 70-62 της Ναντέρ και διπλασίασε τις νίκες της στο Basketball Champions League. Κορυφαίος ο Τσαϊρέλης.

Ο Άρης συνεχίζει να υπερασπίζεται ηρωικά την έδρα του. Για την τρίτη αγωνιστική του Basketball Champions League επικράτησε 70-62 της Ναντέρ και έφτασε τις δύο νίκες.

Κορυφαίος για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, σημαντική συμβολή και από τον Κουάμε Βον με 11 πόντους και κρίσιμα καλάθια στο τέλος. Ο Τζαμάλ Σούλερ με 15 και ο Χάικο Σάφαρτσικ με 14 πόντους ξεχώρισαν από τη γαλλική ομάδα.

Το ματς

Φλιώνης, Αθηναίου, Γουίβερ, Τσαϊρέλης και Μπένσον άρχισαν την αναμέτρηση για τον Άρη, που παρά το καλό ξεκίνημα των Ελλήνων του (7-5) βρέθηκε να κυνηγά τη γαλλική ομάδα (10-13). Οι αλλαγές του Παναγιώτη Γιαννάκη βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας του, ειδικά στην άμυνα, με τον Βασιλόπουλο να προσφέρει πολλές λύσεις. Με δύο τρίποντα του Πέτγουεϊ και ισάριθμα καλάθια του Βον οι «κίτρινοι» ξέφυγαν με εννιά (29-20) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Τα μακρινά σουτ από Σούλερ και Σάφαρτσικ έφεραν τη Ναντάρ στο -3 (33-30), όμως η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική και με οδηγό τον Αθηναίου η διαφορά έφτασε και στους 13 (46-33) λίγο πριν το 46-36 του ημιχρόνου.

Ο Άρης πλήρωσε ακριβά το νωθρό του ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο επιτρέποντας στη Ναντέρ με ένα επί μέρους 2-16 σε εξίμισι λεπτά να προηγηθεί με τέσσερις (48-52). Το τρίποντο του Πέτγουεϊ λειτούργησε αφυπνιστικά και με τον Τσαϊρέλη να προσφέρει πόντους οι «κίτρινοι» αποκατέστησαν την τάξη κι έφτασαν στο +5 (58-53) στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Βον με ένα παλικαρίσιο καλάθι κι ένα τρίποντο ανέβασε την ομάδα του στους επτά (66-59) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος. Το τρίποντο του Ινβερνιζί κράτησε ζωντανούς τους Γάλλους, αλλά ένα μεγάλο σουτ του Γουίβερ και οι βολές του Τσαϊρέλη έφεραν τον Άρη στην ασφάλεια του +8 (70-62) και στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 16-17, 46-36, 54-53, 70-62.
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x