Ευρώπη

Άνοιγμα Μεσίνα στην ιταλική ομοσπονδία

Την επιθυμία του να παραμείνει προπονητής της Εθνικής Ιταλίας και μετά το φετινό Ευρωμπάσκετ, εξέφρασε ο Ετόρε Μεσίνα, σε δηλώσεις του στα ιταλικά Μέσα.

Την πρόθεση του να παραμείνει στο «τιμόνι» της εθνικής Ιταλίας και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι, εξέφρασε ο Ετόρε Μεσίνα.

Βάσει του νέου συστήματος της FIBA, οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο Μουντομπάσκετ του 2019 θα περάσουν από την διαδικασία των προκριματικών, σε παιχνίδια που θα διεξάγονται κατά την διάρκεια της σεζόν. Η παρουσία όμως, του Μεσίνα στο προπονητικό επιτελείο των Σαν Αντόνιο Σπερς και οι υποχρεώσεις του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν θα του επιτρέψουν να δώσει το παρών στις αναμετρήσεις αυτές.

Ωστόσο, ο Ιταλός τεχνικός δεν φαίνεται να απογοητεύεται, καθώς όπως σχολίασε «ο Τζιάνι Πετρούτσι (σ.σ. πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας) έχει δύο επιλογές. Είτε να έχει έναν πρώτο προπονητή είτε να έχει έναν προπονητή που θα αναλαμβάνει τα παιχνίδια στις καλοκαιρινές διοργανώσεις και έναν βοηθό του που θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας κατά την διάρκεια των προκριματικών» ενώ πρόσθεσε πως «στενοχωριέμαι για τον Μπαρνιάνι και τον Τζεντίλε. Η Ιταλία πρέπει να είναι δυνατή. Περιμένω καλά νέα και από τον Χάκετ, αν και θα είναι δύσκολο να έχουμε τρεις παίκτες μετά από μία δύσκολη σεζόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x