Ελλάδα

«Άνοιξε η αυλαία» του μουσείου του Άρη

Με τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη στο «Ηλίας Ζυγούρης» του Αλεξανδρείου «άνοιξε η αυλαία» των εγκαινίων του Μουσείου μπάσκετ του Άρη.

Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκαν ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ομάδας, Αστέριος Γούσιος, ο βασικός συντελεστής της δημιουργίας του Μουσείου, Πέτρος Ράσογλου και ο εκ των βασικών παραγόντων, Γιάννης Πέγκος.

Ο κ. Αρβανίτης, δήλωσε πως: «Εμείς πριν από τρία χρόνια, όταν ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να σώσουμε τον καλαθοσφαιρικό τμήμα, εκτός από τα οικονομικά διοικητικά και αγωνιστικά θέματα, είχαμε στο μυαλό μας και να συνδέσουμε την ιστορία με την ΚΑΕ, γιατί τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί η ιστορία για λόγους που ξέρουμε όλοι. Είχαμε σκεφτεί τη δημιουργία ενός Μουσείου, τόσα πολλά χρόνια ιστορίας, βαριάς φανέλας, τίτλων και μεγάλων αθλητών ήταν κάτι που ήθελε πολλή δουλειά και μεγάλο αγώνα.

Όμως, ως διοίκηση αυτό που πάντα πετυχαίνουμε είναι να επιλέγουμε σωστούς συνεργάτες για να τελειώνουν τις δουλειές. Γι’ αυτό, αναθέσαμε στον Πέτρο Ράσογλου να αναλάβει την προσπάθεια και σήμερα έχουμε τα εγκαίνια του μπασκετικού Μουσείου. Ευχαριστούμε τους παλαιμάχους για τη βοήθεια τους, γιατί γι’ αυτούς έγινε το Μουσείο».

Ο κ. Γούσιος συμπλήρωσε πως: «Ευχαριστώ τα μέλη της οικογένειας του Άρη για τις χορηγίες. Είχα βρεθεί πριν καιρό με τον Γιάννη Πέγκο στο μουσείο της ΧΑΝΘ και μου ψιθύρισε ότι θα κάνουμε κάτι το καταπληκτικό για τον Άρη. Η συνδρομή του Πέτρου Ράσογλου ήταν πολύ μεγάλη. Δε θα υπήρχε αυτό το μουσείο αν δεν υπήρχαν οι παλαίμαχοι».

Ο «αρχιτέκτονας» της προσπάθειας, ο κ. Ράσογλου, δήλωσε πως: «Ένιωσα σημαντικός με τα καλά λόγια των κ.κ. Αρβανίτη και Γούσιου. Για να γίνει ένα σύγχρονο μουσείο, χρειάζεται πολλή δουλειά, οι απαιτήσεις είναι πολλαπλές. Ασχολούμαι με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και πήρα τις γνώσεις των ανθρώπων εκεί, τις εμπειρίες τους και προσπάθησα, με τη βοήθειά τους, να τις μεταφέρω στο Μουσείο του Άρη. Είναι ένα ζωντανό μουσείο, γι’ αυτό και χρειάστηκε χρόνος.

Πριν ένα με ένα με ενάμιση χρόνο, μίλησα με τον Γιάννη Πέγκο και του είπα ότι σκέφτομαι αυτό. Είδα ότι δεν το πίστευε, γιατί του είχαν πει και άλλοι πέντε-έξι για το Μουσείο, αλλά δεν έγινε. Συγκροτήσαμε μία πολύ καλή ομάδα, θέλω να ευχαριστήσω τους δωρητές, σε αυτόν το δύσκολο καιρό εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους. Χωρίς τη δική τους συμβολή, δεν θα γινόταν τίποτα.

Αλλά, δε θα γινόταν τίποτα και πάλι αν μία ομάδα ανθρώπων δεν δαπανούσε αρκετές εργατοώρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές. Την κ. Μαρία Τρυανταφυλλίδου, αρχιτέκτονα και συνεργάτη στο Μακεδονικό Μουσείο, τον κ. Σωτήρη Κιοσέλογλου, πολιτικό μηχανικό και υπεύθυνο κατασκευής, τον κ. Γιάννη Πέγκο που είναι μία ζωντανή… βιβλιοθήκη ιστορίας του Άρη.

Τον κ. Γιώργο Καραστέργιο για τα γραφιστικά, τον κ. Περικλή Γαλανό, είναι αυτός που ανήρτησε όλα τα έργα, τον κ. Φίλιο Στάγγο από το TV100, που βοήθησε στη δημιουργία ενός βίντεο όπου περνάει η ιστορία του Άρη, σε συνδυασμό με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Τον κ. Βύρωνα Δασύλλα για την επικοινωνία και τις κ.κ. Έλσα Παπαδοπούλου και Ιωάννα Μαυρομάτη για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Το Μουσείο δεν είναι μόνο τα εκθέματα. Θα έχει πολύπλευρο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, θα μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος από ειδικά προγράμματα κατά την επίσκεψή τους. Αυτό το Μουσείο ανήκει στους παλαιμάχους, στους φιλάθλους, σε όλους τους αθλητές που "ίδρωσαν" τη φανέλα του Άρη.

Η ιστορία του Άρη είναι μεγάλη ο χώρος μικρός, περιμένουμε καλοπροαίρετη κριτική και συμβουλές. Η ιστορία δεν σταματάει, θα συνεχιστεί και ευχόμαστε με την έλευση του κ. Λάσκαρη, θα προχωρήσουμε και αγωνιστικά και κοινωνικά, όπως αρμόζει στον Άρη».

Ο κ. Πέγκος, δήλωσε πως: «Όταν αποφασίσαμε τα εγκαίνια την 1η Ιουλίου, δεν είχαμε φανταστεί ότι η Ελλάδα θα βίωνε τόσο δύσκολες στιγμές, αλλά δε μας στερεί το δικαίωμα να νιώθουμε ικανοποίηση ότι η προσπάθεια είχε αίσιο τέλος. Δημιουργήσαμε μία ομάδα ανθρώπων που δούλεψε με συνεργασία και ομαδικότητα, δείχνοντας ότι, όταν υπάρχει αγάπη και μεράκι, μπορείς να πετύχεις.

Γίνεται το αυτονόητο, ο Άρης αποκτά το δικό του μουσείο και σκοπός του είναι η διάδοση και η μάθηση της ιστορίας. Ο Άρης δεν είναι μόνο η αυτοκρατορία, ήταν και πριν δυνατός και μεγάλος, μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού και της κοινωνίας αγωνίστηκαν σ’ αυτόν.

Σήμερα γίνεται μία αρχή και, με την καινούργια χρονιά, θα έχουμε να ανακοινώσουμε πολλά για τη λειτουργία του Μουσείου και για εκδηλώσεις. Ελπίζω η λειτουργία του μουσείου να σηματοδοτήσει και την άνοδο του Άρη προς την κορυφή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x