Ευρώπη

Απαγόρευση στη FIBA να τιμωρήσει συλλόγους ή Εθνικές

Δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε να απαγορεύσει στη FIBA να τιμωρήσει εθνικές ομάδες ή συλλόγους για τη συμμετοχή τους στο Eurocup. Τέλος ο κίνδυνος για την ΑΕΚ.

Απόφαση από δικαστήριο του Μονάχου, στο οποίο προσέφυγαν η ECA (εταιρεία που διαχειρίζεται τις τύχες της Ευρωλίγκας) και αρκετοί σύλλογοι, καθιστά πλέον παράνομη οποιαδήποτε ποινή επιβληθεί από τη FIBA ή τη FIBA Europe σε ομοσπονδίες, εθνικές ομάδες ή συλλόγους, για την επιλογή κάποιου συλλόγου να λάβει μέρος στο Eurocup. Η απόφαση αυτή σημαίνει πως οριστικά και αμετάκλητα η ΑΕΚ δεν θα έχει κυρώσεις για την επιλογή της να συμμετέχει στο Eurocup.

Μάλιστα η απόφαση του δικαστηρίου προσθέτει πως «… οποιαδήποτε ποινή, άμεση ή έμμεση, απειλή τιμωρίας και άσκηση πίεσης στους συλλόγους να ενεργήσουν κόντρα στη θέλησή τους θα συνιστά παραβίαση της απόφασης του δικαστή».

Μάλιστα συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει πως εφόσον παραβιαστεί η παραπάνω απόφαση, υπάρχει δυνατότητα επιβολής προστίμου 250.000 ευρώ και φυλάκισης έξι μηνών! Οι σύλλογοι ζήτησαν να υπάρξει ανακοίνωση για την απόφαση από πλευράς FIBA, ωστόσο ο δικαστής έκρινε πως θα είναι αρκετή η δημοσιοποίηση της απόφασης από την Ευρωλίγκα.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρει πως «… η απόφαση πηγάζει από τις απειλές και πιέσεις που η FIBA και η FIBA Europe ασκούν κατ’ επανάληψη στους συλλόγους και τις εγχώριες λίγκες που αποφάσισαν να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της Euroleague (Ευρωλίγκα και Eurocup).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x