Στο… Θεό εκτοξεύτηκε το μπάτζετ της Ρεάλ την περασμένη σεζόν. Και μπορεί η «βασίλισσα» να πέτυχε απόλυτα αγωνιστικά κατακτώντας την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα στην Ισπανία, ωστόσο οικονομικά μπήκε πολύ μέσα.

Όπως αναφέρει η El Mundo Deportivo, η συνολική ζημιά ανέρχεται στα 28,9 εκατ. ευρώ! Κι αυτό γιατί τα συνολικά έξοδα ανήλθαν στα 44,27 εκατ. ευρώ και τα έσοδα μόλις 15,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η χασούρα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχε η αποζημίωση 1,9 εκατ. ευρώ από τους Μάβερικς για τον Λούκα Ντόντσιτς.

Μόνο τα πριμ που αναγκάστηκε να δώσει η Ρεάλ για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας έφτασαν στα 6,6 εκατ. ευρώ!

Η συγκεκριμένη ζημιά αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία της Ρεάλ ξεπερνώντας τα 27,9 εκατ. ευρώ της περιόδου 2014/15, όταν-όχι συμπτωματικά προφανώς-είχε κατακτήσει ξανά την Ευρωλίγκα. Έκτοτε η ετήσια «χασούρα» κυμαινόταν μεταξύ 22 και 24 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημιά της σεζόν 2017/18 ήταν κατά 30% μεγαλύτερη σε σχέση με τη σεζόν που προηγήθηκε.

Εκτιμάται πως οι ζημιές και για τη νέα σεζόν θα είναι και πάλι στα ίδια ύψη με την περασμένη περίοδο. Μόνο το μπάτζετ για τα συμβόλαια των παικτών ανεβαίνει από τα 29,1 στα 31 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα υπολογίζεται να μειωθούν στα 12,7 εκατ. ευρώ.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ