Γενικά

Απίθανα φινάλε για την πρόκριση στο Παρίσι σε αγώνες 3x3-Το... ανάποδο buzzer beater της Ισπανίας

Τα εισιτήρια σε άνδρες και γυναίκες στο 3x3 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κρίθηκαν στο... όριο. Δείτε το απίθανo νικητήριο καλάθι των γυναικών της Ισπανίας.

Οι τελευταίες έξι ομάδες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 επιβεβαιώθηκαν μετά το προκριματικό Ολυμπιακό τουρνουά 3x3 που διεξήχθη στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας από τις 16 μέχρι και τις 19 Μαΐου.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι:

ΑΝΔΡΕΣ: Σερβία, ΗΠΑ, Κίνα, Λετονία, Ολλανδία, Γαλλία, Λιθουανία, Πολωνία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Γερμανία, Ισπανία, Καναδάς

Στην κατηγορία των ανδρών, η Γαλλία πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στη χώρα της αφού νίκησε τη Μογγολία με μπάζερ μπίτερ του Τιμοτέ Βεργιά (21-20) που πήρε και τον τίτλο του MVP του τουρνουά. Η Λιθουανία κέρδισε το δεύτερο εισιτήριο με την εντυπωσιακή νίκη της επί της Πολωνίας (21-15)

Στις γυναίκες και οι δύο αγώνες κρίθηκαν με μπαζάρ μπίτερ στο τέλος του αγώνα. Στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που πρόσφεραν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Σβένια Μπρουνκχορστ, σώπασε το κοινό με το μπάζερ μπίτερ που σημείωσε για να τελειώσει το παιχνίδι με 19-17, ενώ η Ισπανία νίκησε τον Καναδά στο τελευταίο δευτερόλεπτο για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 με άλλο ένα απίθανο ανάποδο σουτ από την Γκραθία Αλόνσο.



Ο Καναδάς κέρδισε το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο αφού νίκησε την οικοδέσποινα Ουγγαρία με 21-10 και η Κάθριν Πλουφ, η Νο 1 παίκτρια στον κόσμο, τιμήθηκε ως η MVP της διοργάνωσης.

Το τουρνουά 3x3 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 θα πραγματοποιηθεί στην Place de La Concorde από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x