Γενικά

Απίθανη Κλαρκ, πήρε ρεβάνς από την Ρις και άφησε εκτός Final 4 τις πρωταθλήτριες

Η Κέιτλιν Κλαρκ έβαλε 41 πόντους, οδήγησε το Iowa στο Final 4 και άφησε εκτός τις πρωταθλήτριες του LSU παίρνοντας ρεβάνς από την Έιντζελ Ρις.

Το Iowa ήταν η μεγάλη νικήτρια στην άτυπη ρεβάνς του περσινού τελικού του NCAA γυναικών, καθώς επικράτησε 94-87 του LSU στον προημιτελικό και άφησε εκτός Final 4 τις περσινές πρωταθλήτριες.

Όλα τα βλέμματα ήταν πάνω στις δύο σταρ των ομάδων, με την Κέιτλιν Κλαρκ να παίρνει ρεβάνς από την Έιντζελ Ρις. Η τελευταία πέρσι είχε γίνει viral όταν στον τελικό έκανε επιδεικτικά χειρονομία «δεν σε βλέπω» (α λα Τζον Σίνα στο WWE) και έδειχνε το δάχτυλό της στο οποίο θα φορούσε λίγο μετά δαχτυλίδι. Τον αγώνα εκείνον είχαν παρακολουθήσει περίπου 10 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ, διαλύοντας κάθε ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Η γκαρντ του Iowa, ωστόσο, πήρε τη δική της ρεβάνς φέτος.



Η 22χρονη Κέιτλιν Κλαρκ, που την επόμενη σεζόν θα μεταπηδήσει στο WNBA, έκανε σπουδαίο ματς έχοντας 41 πόντους με 9/20 τρίποντα, καθώς επίσης 12 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Μάλιστα, μεταξύ των θεατών του αγώνα ήταν και ο Τζέισον Σουντέικις, πρωταγωνιστής του «Τεντ Λάσο», ο οποίος μετά από μια σπουδαία ενέργεια της Κλαρκ «μιμήθηκε» την περσινή χειρονομία της Ρις. Αντίπαλος του Iowa (1) στο Final 4 που θα γίνει στο Οχάιο στις 5 και 7 Απριλίου θα είναι το UConn (3), ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν South Carolina (1) και NC State (3).





Η επίσης 22χρονη Ρις, που αγωνίζεται ως φόργουορντ, είχε 17 πόντους, 20 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες, προτού αποβληθεί με πέντε φάουλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x