Ελλάδα

Από το -17 στο +33 ο Παναθηναϊκός Superfoods!

Παρά την «εφιαλτική» εκκίνηση, όπου βρέθηκε να χάνει 28-11(!), στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν... σίφουνας και παρέσυρε σε φιλικό την νεοφώτιστη Κύμη με 92-59!

Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν… αλλού, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 17 πόντους(!) από την Κύμη (28-11), αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός Superfoods σοβαρεύτηκε, πάτησε γκάζι και επικράτησε με το εμφατικό 92-59.

Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα στην Χαλκίδα έκανε ο Σίνγκλεντον, εντυπωσιακοί οι Τζέιμς-Καλάθης που ανεβάζουν ταχύτητα το τριφύλλι κάθε φορά που βρίσκονται στο παρκέ, νέα ολοκληρωτική εμφάνιση από Μπουρούση (είχε και 14 πόντους), σταθερά χρήσιμος ο Νίκολς, πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πεδουλάκη ο killer Παππάς με 17. Το «παρών» στο γήπεδο έδωσε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, με τους Κυπελλούχους Ελλάδας να είναι εντυπωσιακοί στα δίποντα, αλλά να έχουν χαμηλό ποσοστό στα σουτ από τα 6,75.

Το ματς

Με Καλάθη, Φελντέιν, Ρίβερς, Νίκολς και Μπουρούση ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με τον Έλληνα σέντερ να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση. Ωστόσο, την ίδια ώρα, η πράσινη άμυνα «έμπαζε» και η Κύμη με δύο τρίποντα προηγήθηκε 10-4, αναγκάζοντας τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ-άουτ. Το τριφύλλι ήταν εκτός κλίματος, δε μπορούσε να βρει ρυθμό σε καμία άκρη του παρκέ, με τους νεοφώτιστους να σκοράρουν… από παντού (είχαν 7/9 σουτ με 4/4 τρίποντα στην εκκίνηση του ματς) και με ένα απίστευτο επιμέρους 15-0(!), να ξεφεύγουν με 20-4! Οι παίκτες της Κύμης είχαν «μεταμορφωθεί» σε… Γουόριορς, δεν έχαναν σουτ, ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν βελτιωνόταν και βρέθηκε στο -17, 26-9 και 28-11. Δύο σερί καλάθια από Μπουρούση, μείωσαν την απόσταση για το 28-17 σε ένα τραγικό πρώτο δεκάλεπτο για τους πράσινους.

Κάποια στιγμή οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα… έπαιρναν μπροστά και οι παίκτες της Κύμης θα σταματούσαν να τα βάζουν, όπως και όποτε ήθελαν. Κι αυτό συνέβη με το καλημέρα της δεύτερης περιόδου! Η άμυνα επανήλθε σε… επίπεδα ομάδας Πεδουλάκη, στην επίθεση η μπάλα άρχισε να κυκλοφορεί, ο Τζέιμς έδινε… απίστευτη ταχύτητα στο τριφύλλι και η διαφορά έπεσε στους 4, 28-24! Καλάθης-Φώτσης και Φελντέιν το πήραν πάνω τους στη συνέχεια –με τη σταθερά της άμυνας και το γρήγορο παιχνίδι- με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός Superfoods να περάσει μπροστά με 34-30, τρέχοντας επιμέρους σκορ 23-2 από όταν βρέθηκε στο -17 (28-11). Η πράσινη ρακέτα ήταν απροσπέλαστη, επιθετικά οι φιλοξενούμενοι είχαν… λυθεί και το τρίποντο του Ρίβερς (με κομβικούς στην «αντεπίθεση» τους Καλάθη-Μπουρούση) έγραψε το 45-36. Εν τέλει, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 47-37 υπέρ του τριφυλλιού, το οποίο στη δεύτερη περίοδο έβγαλε όλες τις αρετές του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε με Καλάθη, Μποχωρίδη, Φελντέιν, Νίκολς και Σίνγκλετον και το νερό είχε μπει πλέον στ’ αυλάκι.. Δεν άργησε, λοιπόν, το τριφύλλι να ξεφύγει με 17 (60-43), έχοντας πολυφωνία και καλές συνεργασίες στην επίθεση (καλάθια από Νϊκολς, Σίνγκλεντον), την ώρα που η άμυνα «τσάκιζε κόκκαλα» και θύμιζε... επίσημο ματς. Τζέιμς και Παππάς έκαναν ό,τι ήθελαν τους αντίπαλους περιφερειακούς, σκόραραν είτε από μακριά, είτε με διεισδύσεις, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +22, 67-45! Οι παίκτες του Πεδουλάκη –που δοκίμαζε συνεχώς πρόσωπα και σχήματα- δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι με τον Πατ Καλάθη να βάζει και τη δική του… πινελιά για το 74-51 στο 30’.

Τα πράγματα… χαλάρωσαν πολύ στην τέταρτη περίοδο, με τον Πεδουλάκη να δίνει χρόνο σε όλους και τον Παναθηναϊκό Superfoods να φεύγει με 28 πόντους διαφορά (83-55), με τους Μποχωρίδη και Πατ Καλάθη να παίρνουν επιθέσεις πάνω τους. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα κύλησαν με εκατέρωθεν κακές επιλογές, με το τριφύλλι, βέβαια, να ξεπερνά την 30άρα και να επικρατεί 92-59 απέναντι σε μια Κύμη που «πνίγηκε» από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 37-47, 51-74, 59-92

Κύμη (Μπρατσιάκος): Μούσα 4, Γκριν 6(1), Τουτζιαράκης 1, Σχίζας 5(1), Σιγκούνας 5(1), Τσούπκοβιτς 13(3), Κατράνας, Τζώλος, Ψαθάς, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 2, Μόργκαν 15, Ελ Αμίν 8(2)

Παναθηναϊκός Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 6, Νίκολς 9(1), Ρίβερς 5(1), Τζέιμς 8, Μποχωρίδης 5(1), Πατ Καλάθης 4, Φώτσης 7(1), Παππάς 17 (2), Φελντέιν 3(1), Χαραλαμπόπουλος 2 , Μπουρούσης 14, Νικ Καλάθης 12(1)

inner
inner
inner
inner
inner
inner
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x