Euroleague

Από τον Παράδεισο, στην κόλαση και... τούμπαλιν η Αρμάνι! (video)

Πήρε το θρίλερ -παρά τις τάσεις αυτοκτονίας- η Αρμάνι Μιλάνο! Αν και έχασε... από το πουθενά τη διαφορά, η ιταλική ομάδα επικράτησε 99-97 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, χάρη σε τάπα του ΜακΛίν σε… νεκρό χρόνο!

Το πρώτο δραματικό παιχνίδι της φετινής Ευρωλίγκας είναι γεγονός!

Αν και πήγε να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της, εν τέλει η (ενισχυμένη) Αρμάνι επικράτησε με το «χορταστικό» 99-97 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Από την τρίτη περίοδο και μετά, οι Ιταλοί ανέκτησαν πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης, φτάνοντας μέχρι και σε διψήφιες διαφορές. 43'' πριν το τέλος βρίσκονταν μπροστά με έξι πόντους (98-92), όμως δύο συνεχόμενα λάθη τους, έβαλαν από το πουθενά στο «κόλπο» τους Ισραηλινούς, που μείωσαν στον πόντο, 98-97. Ο Χίκμαν ευστόχησε σε μία βολή, οι φιλοξενούμενοι είχαν στη διάθεσή τους 3'', έπιασαν στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, αλλά ο ΜακΛίν με ένα φοβερό κόψιμο σε νεκρό χρόνο σταμάτησε τον Λάντεσμπεργκ και χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα στους γηπεδούχους, αποτρέποντας την παράταση.

Μάτσβαν από τα παλιά για τους θριαμβευτές, που σταμάτησε στους 18 πόντους (6/8 δίποντα), 22 είχε ο «αναγεννημένος» Χίκμαν, 15 ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (7/11 σουτ), 8 ο Σιμόν με 9 ασίστ (αλλά και τα δύο λάθη στο νήμα που εν τέλει δεν κόστισαν), ενώ ο Τζεντίλε προσέθεσε 12. Από πλευράς ηττημένων, 27 πόντους πέτυχε ο killer Γκάουντλοκ (8/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ασίστ), 18 ο Σμιθ και 15 ο Λάντεσμπεργκ, που φυσικά ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, καθώς δεν μπόρεσε να στείλει το παιχνίδι σε παράταση.

Το ματς

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Πότε η Αρμάνι, πότε η Μακάμπι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ, με μικρές πάντα διαφορές, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να αποσπαστεί. Φυσιολογικά, λοιπόν, πήγαν στα αποδυτήρια σε πλήρη ισορροπία, 44-44. Οι Ισραληνικοί μπήκαν στην επανάληψη με τρίποντο, αλλά η συνέχεια ήταν άκρως… ιταλική! Με αιχμή του δόρατος τον Μάτσβαν, οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 15-1 και όχι μόνο βρέθηκαν σε θέση οδηγού, αλλά πήραν για πρώτη φορά και μια πολύ καλή διαφορά (59-48). Η ομάδα του λαού δεν το παράτησε. Κάθε άλλο… Μείωσε ξανά στο καλάθι (61-59) όμως στο τελευταίο τρίλεπτο και με τον κόσμο στο πλευρό της, η Αρμάνι… ξέφυγε εκ νέου, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +7, 72-65.

Οι παίκτες του Ρέπεσα παρέμεναν συγκεντρωμένοι, χτυπούσαν κάθε αμυντική αδυναμία της Μακάμπι και διατηρούσαν διψήφιες διαφορές με 77-67, 85-75 και 93-83 στο 37’, δια χειρός Χίκμαν. Κάπου εκεί, όμως, πήγαν να έρθουν τα πάνω-κάτω… Ο Σιμόν έκανε δύο απανωτά λάθη, χάρισε ουσιαστικά ισάριθμες κατοχές στους Ισραηλινούς και ο Γκάουντλοκ με δύο τρίποντα, έσφιξε το κλοιό, προτού ο Σμιθ με δύο βολές διαμορφώσει το 98-97, 9’’ πριν τη λήξη. Ο Χίκμαν πήγε στη γραμμή για ένα ζευγάρι βολών, αλλά έβαλε μόνο την μία. Η Μακάμπι είχε την επαναφορά με 3’’ στο ρολόι, η Αρμάνι έπαιξε τραγική άμυνα στο όλο το γήπεδο, αλλά ήρθε… από το πουθενά ο ΜακΛίν να σώσει την ομάδα του, σβήνοντας τα φώτα στο λέι-απ του Λάντεσμπεργκ σε «νεκρό» χρόνο!

Η τελευταία φάση του ματς με την τάπα του ΜακΛίν



Τα δεκάλεπτα: 25-24, 44-44, 72-65, 99-97

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x