Ελλάδα

Αποσύρει το «13» για χάρη του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός!

Κανένας άλλος πλην του Δημήτρη Διαμαντίδη δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα με το «13» στον Παναθηναϊκό! Ως ελάχιστη τιμή στην προσφορά του αρχηγού, το «τριφύλλι» αποφάσισε να αποσύρει το νούμερό του.

Το φόρεσε εκείνος, το τίμησε όσο κανένας και γι' αυτό θα του ανήκει για πάντα!

Συνεχίζοντας τις τιμές στην προσφορά του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε ότι ο αριθμός του -που επιπλέον έχει συμβολική σημασία για τον σύλλογο- θα είναι πάντα αφιερωμένος στον αρχηγό.

Στο περιθώριο λοιπόν του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του «3D» (το οποίο έκανε σήμερα πρεμιέρα) η ΚΑΕ ενημέρωσε ότι το νούμερο «13» αποσύρεται πλέον δια παντός.

Κάτι που ανακοινώθηκε δια στόματος του Τάκη Τριαντόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του συλλόγου να τιμήσει τον Διαμαντίδη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το είχε κάνει και για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη («4»).

Στο ODEΟN βρέθηκαν οι Παύλος, Θανάσης και Δημήτρης Γιαννακόπουλος (παρουσία των συζύγων και παιδιών τους) ο Αργύρης Πεδουλάκης και σύσσωμο το προπονητικό τιμ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, καθώς και οι Τζέιμς Γκιστ, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (πολλοί παίκτες ήταν ήδη εκτός Αθήνας λόγω διακοπών).

Το ντοκιμαντέρ είχε διάρκεια 55' και μίλησαν μεταξύ άλλων οι Ομπράντοβιτς, Ιτούδης, Παύλος, Θανάσης και Δημήτρης Γιαννακόπουλοι, Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους, Αλβέρτης, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Χατζηβρέττας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Παπαλουκάς, Σάσα Τζόρτζεβιτς, Γιαννάκης, Ιωαννίδης, Δημήτρης Σαραβάκος, Κώστας Πιλαφίδης, Μπερτομέου, Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Τα λόγια του Τάκη Τριαντόπουλου, όπου αποκάλυψε την απόσυρση της φανέλας με το «13»

«Γνωρίζοντάς τον και μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτόν καταλαβαίνεις τι χρειάζεται ένας αθλητής, ένας επαγγελματίας γενικότερα, για να μείνει για πάντα στην ιστορία. Δεν είναι μόνο το ταλέντο του. Το ήθος του, η ομαδικότητά του, η αφοσίωσή του στο σύνολο και ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, δημιούργησαν ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου. Ένα πρότυπο που πρεσβεύει πλήρως την κουλτούρα και τη σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Ως τέτοιο πρότυπο αναγνωρίστηκε όχι μόνο από τους συμπαίκτες του και τους φίλους της ομάδας, αλά και από τους αντιπάλους καθώς κι απ’ το σύνολο του αθλητικού κόσμου. Όλα τα ωραία, όμως, έχουν ένα τέλος. Ο μεγάλος αρχηγός αποφάσισε να σταματήσει την ένδοξη καριέρα του. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ξεκινά από σήμερα με την προβολή του ντοκιμαντέρ-αφιερώματος, μία σειρά ενεργειών που θα κορυφωθούν το φθινόπωρο με την απόσυρση της φανέλας με το νούμερο 13».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x