Ευρώπη

Τέλος εποχής για Καλντερόν (pic)

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην πορεία του Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν με την Εθνική Ισπανίας, καθώς ο γκαρντ των Λέικερς ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την απόσυρσή του από τους «φούριας ρόχας».

Ένας πιστός στρατιώτης της Εθνικής Ισπανίας, ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, ανακοίνωσε πως σταματά από τους «φούριας ρόχας», μετά και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, στην συνέντευξη τύπου της Ισπανική Ομοσπονδίας, έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρό της και πρώην συμπαίκτη του Χόρχε Γκαρμπαχόσα, είναι ο κατάλληλος χρόνος να σταματήσει από την εθνική νιώθοντας ευτυχισμένος για ότι κατάφερε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καλντερόν:«Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφήσω την εθνική. Περισσότερο από τις επιτυχίες απόλαυσα τα όσα πέρασα μαζί με αυτή την παρέα. Αφήνω λοιπόν στην άκρη τα οκτώ μετάλλια που πήρα και κρατάω πως απέκτησα μια δεύτερη οικογένεια την οποία θα έχω για πάντα»

inner

Ένας πιστός στρατιώτης της εθνικής Ισπανίας με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, δήλωνε πάντα παρών στο κάλεσμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, και συμπορευόταν μαζί με την «παλιοσειρά» των Γκασόλ, Ρέγιες, Ναβάρο.
Ενδεικτικά με τους «φούριας ρόχας» ξεκίνησε το 1998 και στην σπουδαία πορεία του κατέκτησε κατακτήσει τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (δύο χάλκινα και ένα ασημένιο), το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006, ένα χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011, δύο ασημένια (2003, 2007) και ένα χάλκινο (2013), για την ίδια διοργάνωση.

Πλέον ο 34χρονος Ισπανός γκαρντ θα συνεχίζει να αγωνίζεται μονάχα στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Λέικερς.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x