Ελλάδα

Αποχωρεί με κατηγορίες ο Βετούλας

«Βόμβα» έσκασε στον Απόλλωνα Πατρών μετά την ήττα από τον ΚΑΟΔ, καθώς ο Νίκος Βετούλας ανακοίνωσε πως αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο, κατηγορώντας κάποιους παράγοντες.

Ο Πατρινός τεχνικός δε θέλησε να κατονομάσει τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία χαρακτήρισε μεγαλοπροπονητές και θεωρεί πως οι παίκτες του προσπάθησαν για ένα τρίλεπτο να «γυρίσουν» την κατάσταση και να νικήσουν, θεωρώντας πλέον ως ανέφικτο το στόχο των πλέι οφ και απαράδεκτες τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας, κρίνοντας πως τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο ίδιος και για αυτό θα αποχωρήσει, αφήνοντας «αιχμές» για αυτούς που θα αναλάβουν να κοουτσάρουν τη νέα αγωνιστική πρόοδο, ξεκαθαρίζοντας πως στο τέλος της χρονιάς θα μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ και στον κόουτς Μέξα. Αν εξαιρέσει κανείς τα 2-3 λεπτά που χάναμε με 12 πόντους και προσπαθήσαμε να "γυρίσουμε" το παιχνίδι, στα υπόλοιπα λεπτά δεν είχαμε ενέργεια και δεν πήγαμε στην μπάλα. Συν τα άστοχα σουτ και κάποια λέι απ που χάσαμε, μαζί με την πολύ καλή εμφάνιση της Δράμας, δικαιολογημένα χάσαμε. Η είσοδος στα πλέι οφ απομακρύνεται και όχι τόσο με τα αποτελέσματα, με τα παιχνίδια που χάσαμε, όσο με τον τρόπο που παίζουμε. Θα προσπαθήσουμε για τα επόμενα τρία παιχνίδια να κάνουμε ότι δυνατόν καλύτερο για να τα έχουμε καλά με τους εαυτούς μας.

Πρώτα απ’ όλα, φταίει ο προπονητής. Υπομονή τρία παιχνίδια, ώστε να τελειώσει η χρονιά, γιατί δεν θέλω να μείνει έτσι και του χρόνου η ομάδα θα πάρει άλλο προπονητή. Εγώ θα σταματήσω. Θεωρώ ότι έφτασε το τέλος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που είναι και προπονητές, σήμερα πιστεύω ότι χαίρονται που χάσαμε. Ο κόσμος είναι δικαιολογημένο να χαίρεται, γιατί συνήθως στις μικρές κοινωνίες ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου. Αλλά, εμείς έχουμε και παράγοντες που είναι προπονητές, τζένεραλ μάνατζερ. Του χρόνου θα τους δοθεί η ευκαιρία να φτιάξουν ομάδα και ελπίζω να νικήσουν τον τελικό.

Γιατί, δυστυχώς ή ευτυχώς, τους αρέσει δεν τους αρέσει, εγώ έχω πάει σε δύο τελικούς με τον Απόλλωνα, όπως και ο Αργυρόπουλος που βρίζουν. Δυστυχώς, έχουμε πάει τελικό. Αν έχει κάτι παραπάνω ο Απόλλωνας, να μας το δείξει και να μας το πει. Αυτό αφορά συγκεκριμένους παράγοντες, με ονόματα. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να φτιάξουν ομάδες, να πάρουν προπονητές, γιατί σε εμένα δεν μπορούν να επιβάλουν τίποτα. Δεν θα το δεχόμουν και δεν το δέχτηκα. Για τον κόσμο, δικαιολογημένα γιουχάρει όταν χάνουμε. Δικαιολογημένα φταίει ο προπονητής, για να τελειώνουμε. Συνήθως, το ξένο μας αρέσει περισσότερο. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Ονόματα θα πούμε στο τέλος της χρονιάς. Δεν θέλω να βάλω στη διοίκηση άλλα προβλήματα. Θα τα πούμε με ονόματα ποιοι προσπάθησαν και τι προσπάθησαν ή τι τους αρέσει και δεν τους αρέσει. Θεωρώ ότι έξι χρόνια είναι αρκετά και το λέω δημόσια για να μην κάνω πίσω. Ήθελα να τα πω μετά τον τελικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Βασίλης Λιανός και ο Άγγελος Κάνιστρας με απέτρεψαν, γιατί ήταν μια μεγάλη γιορτή. Από την προηγούμενη εβδομάδα το είχα αποφασίσει, αλλά το λες δημόσια, δεν το κάνεις, γιατί δεν σε πιάνει το συναισθηματικό κομμάτι.

Ο καθένας εδώ έκανε ένα-δυο παιχνίδια. Όπως είχε πει και ο Μύρτσος: "Στα μπουζούκια κάθε μέρα κι αν πας, μπουζούκι δεν ξέρεις". Κάποιοι νομίζουν ότι έμαθαν μπάσκετ. Του χρόνου ας πάνε τελικό. Είναι αυτοί που σου λένε "μπράβο κόουτς, καλή δουλειά" και πίσω σου λένε κάτι άλλο. Τι περιμένεις; Της κωλοτούμπας… Πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το είχα αποφασίσει. Σας λέω ήταν ο κ. Λιανός και ο κ. Κάνιστρας. Μου είπαν ότι δεν θα είναι καλό για την ομάδα να εμφανιστεί αυτή η κατάσταση.

Είπα, στο επόμενο παιχνίδι χάσουμε-νικήσουμε, είχε παρθεί η απόφαση. Μη ρωτάτε τον Αργυρόπουλο ποιος φταίει. Ο πρώτος που φταίει είναι ο προπονητής. Τρία παιχνίδια έμειναν, θεωρώ ότι πρέπει να κλείσουμε σαν ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια και τελειώνει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δηλαδή, αν ήταν ξένος ο προπονητής θα λέγαμε: Φταίει ο προπονητής. Επειδή είμαι εγώ»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x