Ελλάδα

Άρης και… είμαι καλά!

Αφήνοντας στην άκρη τα πολλά του προβλήματα και με έναν φοβερό Κάμινγκς, ο Άρης γύρισε το ματς με την αγνώριστη στο δεύτερο ημίχρονο ΑΕΚ, κέρδισε 81-77 και είναι αγκαλιά με την τέταρτη θέση της Α1.

Κάτι παθαίνει όταν βλέπει την ΑΕΚ μπροστά του ο Γουίλ Κάμινγκς. Μετά το καλάθι της νίκης στον ημιτελικό Κυπέλλου, ο Αμερικανός γκαρντ με 24 πόντους οδήγησε τον Άρη σε ανατροπή από το -13 στο δεύτερο ημίχρονο και νίκη με 81-77 στο Nick Galis Hall στην 26η αγωνιστική.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τους «κίτρινους» αγκαλιά με την τέταρτη θέση, καθώς για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πηγαίνει απευθείας στον δεύτερο γύρο των play offs, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ΠΑΟΚ-Λαύριο.

Η ΑΕΚ, που ήταν βαθμολογικά αδιάφορη όντας σίγουρα τρίτη, ήταν κακή στο δεύτερο μέρος, όταν και κατέρρευσε. Πλέον περιμένει στο δεύτερο γύρο των play offs τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Ρέθυμνο-Κολοσσός. ΜακΓκραθ με 17 και Σάκοτα με 15 πόντους το πάλεψαν περισσότερο, δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μιλόσεβιτς που ήταν στη δωδεκάδα μετά από αρκετό καιρό.

inner

Το ματς

Ξανθόπουλος, Κάμινγκς, Γιάνκοβιτς, Καββαδάς και Ντραγκίτσεβιτς από τη μια και Ούκιτς, Λαρεντζάκης, Νιούλεϊ, Μαυροκεφαλίδης και Μαυροειδής από την άλλη άρχισαν το ματς. Παρά την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου το πάθος περίσσευε στους παίκτες της ΑΕΚ, που με οδηγό τον Ούκιτς πήραν γρήγορα μια μικρή διαφορά (7-13). Η τεχνική ποινή που φόρτωσε με τρίτο φάουλ τον Μαυροειδή επέτρεψε στον Άρη να ισοφαρίσει (15-15), αλλά ακολούθησε ένα 11-0 των φιλοξενούμενων (15-26) που είχαν τον πλήρη έλεγχο. Τσαϊρέλης και Μούρτος έφεραν με προσωπικά καλάθια τους γηπεδούχους σε απόσταση βολής (24-26), όμως ΜακΓκραθ και Σάκοτα είχαν τις απαντήσεις και η «Ένωση» ξέφυγε με εννιά (27-36) και λίγο πριν το ημίχρονο ακόμη και με δώδεκα (35-47).

inner

Το τρίποντο του Νιούλεϊ έφερε την ΑΕΚ και στο +13 (37-50), αλλά οι γηπεδούχοι με αφετηρία την καλή τους άμυνα αντεπιτέθηκαν και με πρωταγωνιστές τους Έλληνές του πλησίασαν στον πόντο (52-53). Η ένταση δεν έλειψε, καθώς Μούρτος και ΜακΓκραθ είχαν μια αψιμαχία με εμπλοκή των πάγκων που απέφερε τεχνικές ποινές εκατέρωθεν. Το παιχνίδι πλέον ήταν ντέρμπι, με δυνατές μονομαχίες και πολλά νεύρα, αλλά οι «κίτρινοι» είχαν πλέον το μομέντουμ και με ένα σερί 9-0 πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του αγώνα (61-57). Ξανθόπουλος και Κάμινγκς έφεραν τον Άρη στο 72-64 τριάμισι λεπτά πριν το τέλος απέναντι σε μια πολύ κακή στο δεύτερο ημίχρονο ΑΕΚ. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατέθεσαν τα όπλα και με μακρινά σουτ από ΜακΓκραθ και Σάκοτα έφτασαν στο -1 (78-77) στα 23,4’’ πριν το τέλος. Όμως μετά τις δύο χαμένες βολές του Τσαϊρέλη ο Γιάνκοβιτς με 2/2 από τη γραμμή έκανε το 80-77. Ο ΜακΓκραθ αστόχησε σε τρίποντο και ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-24, 37-47, 54-57, 81-77.
inner
inner
Διαιτητές: Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ.-Συμεωνίδης (Γκούμας).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x