Ελλάδα

Άρης Θεός και… τιμωρός!

Επικός Άρης! Οι «κίτρινοι» τιμώρησαν τον κακό και ελλιπέστατο Παναθηναϊκό στο… φλεγόμενο «Nick Galis Hall», όπου με το 56-50 έκαναν το 2-2 και έτσι έστειλαν τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Αρνείται να… παραδοθεί ο Άρης!

Χάρη σε αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Παναθηναϊκό να ξεμένει από λύσεις (λόγω των τιμωρημένων Γκιστ, Φελντέιν και Χέινς), οι «κίτρινοι» πήραν τη νίκη με 56-50 και έτσι έστειλαν τον ημιτελικό σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι το προσεχές Σάββατο (14/5) στο ΟΑΚΑ!

Τρομερή εμφάνιση από ΜακΝίλ με 16 πόντους, με τον Γουότερς να προσθέτει 12 και τον Γουάιτ να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από το «τριφύλλι» έκανε ό,τι μπορούσε ο Γουίλιαμς με 19 πόντους.

Το ματς


Κακό μπάσκετ, αργός ρυθμός και τρομερή νευρικότητα και από τις δύο ομάδες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Όμως, ο Παναθηναϊκός τα πήγαινε εξαιρετικά στην άμυνα, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι, με αποτέλεσμα ο Άρης να μετρούσε πολλά άστοχα σουτ -με κακές προϋποθέσεις- και με τον Γουίλιαμς να κάνει «καυτή» εκκίνηση το «τριφύλλι» πήγε στο +6 (4-10). Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε δραματικά, με τις δύο ομάδες να κάνουν λάθη εκατέρωθεν, να είχαν πολλά άστοχα σουτ και έτσι αυτό να βολεύει τους «πράσινους», οι οποίοι το έκλεισαν στο +4 (8-12).

Ο Άρης επέμενε πολύ άστοχα έξω από τα 6,75μ. (0/11 τρίποντα σε εκείνο το σημείο), με τον Παναθηναϊκό να κάνει «θραύση» στα ριμπάουντ και με τον Ραντούλιτσα μπροστάρη να πηγαίνει στο +8 (8-16). Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» έπαιρναν το ένα επιθετικό ριμπάουντ πίσω από το άλλο και με αλλεπάλληλα τρίποντα πήγαν στο +12 (13-25) στα μισά, με τους «κίτρινους» από την άλλη να εξακολουθούσαν να είχαν τραγικά ποσοστά στην επίθεση. Έτσι, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη συντηρούσαν αβίαστα την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι 29-19.

Με τα συνεχόμενα λάθη του Χάντερ ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς καλάθι στα πρώτα δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άρη από την άλλη να παίρνει… φωτιά από την περιφέρεια και με 4/4 τρίποντα να ισοφαρίζει σε 31-31 (σε τρία λεπτά). Οι «πράσινοι» είχαν υποστεί ολικό… μπλακ άουτ (χάνοντας ριμπάουντ και πολλά καλάθια) και με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό, έφτασαν ακόμη στο +6 (36-32), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ύστερα από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις, ο Φώτσης με δύο βολές πέτυχε τους τελευταίους πόντους του δεκαλέπτου, διαμορφώνοντας το σκορ στο 38-34.

Ο Άρης πατούσε πολύ γερά στις βάσεις που είχε θέσει στο τρίτο δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του τέταρτου και με τον ΜακΝίλ να «ξυπνάει», πήγε την υπέρ του διαφορά στο +8 (45-37) στα πρώτα τρία λεπτά. Εκεί, οι «κίτρινοι» κόλλησαν στην επίθεση παρασυρόμενοι από τον ενθουσιασμό τους, με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά και με ένα σερί 11-0 (με κύριο εκφραστή τον Γουίλιαμς) να περνά ξανά μπροστά (45-48), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έδειξαν να έχουν… αποθέματα ενέργειας και με τους Γουότερς και Γουάιτ απάντησαν με ένα δικό τους 6-0 για το 51-48 στα 1:53’’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη ψυχραιμία τους, με το «τριφύλλι» από την άλλη όχι (με πολλές βιαστικές και επιπόλαιες επιθέσεις) και έτσι έφτασαν στη νίκη με το τελικό 56-50.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 19-29, 38-34, 56-50

Άρης (Πρίφτης): Γουάιτ 10 (14 ριμπ.), Γουότερς 12 (2), Μούρτος 7 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 16 (3), Δήμας, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Δίπλαρος, Ζάρας, Κοέν 3.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Γουίλιαμς 19 (2), Χάντερ (11 ριμπ.), Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1, Λούντζης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x