Ευρώπη

Αστάχοφ: «Λίγοι προπονητές έχουν την εμπειρία του Ιβάνοβιτς»

Σίγουρος πως η Χίμκι έκανε την καλύτερη κίνηση, αντικαθιστώντας τον Ρίμας Κουρτινάιτις με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, εμφανίστηκε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Πάβελ Αστάχοφ.

Οι ήττες από Άβτοντορ και Νίζνι Νόβγκοροντ ήταν αυτές που ξεχείλισαν το… ποτήρι και προκάλεσαν την απομάκρυνση του Ρίμας Κουρτινάιτις από τον πάγκο της Χίμκι, όπως αποκάλυψε ο Πάβελ Αστάχοφ.

Ο τζένεραλ μάνατζερ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας δήλωσε πως η ρωσική ομάδα είχε επικοινωνήσει ακόμη με τους Σιμόνε Πιανιτζάνι και Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς λόγω της μεγάλης εμπειρίας που έχει στην Ευρωλίγκα.

«Ήμασταν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς μετρούσαμε οκτώ ήττες στα 11 τελευταία ματς. Οι ήττες στην Ευρωλίγκα από ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακό, ακόμα και από Λαμποράλ Κούτσα μπορούσαν να δικαιολογηθούν λόγω της δυναμικής των αντιπάλων, αλλά αυτές κόντρα σε Άβτοντορ και Νίζνι Νόβγκοροντ δεν δικαιολογούνταν. Έτσι, η ομάδα τώρα πρέπει να βιαστεί για να καλύψει το χαμένο έδαφος και ύστερα από πολλή σκέψη αποφασίσαμε πως αξίζει το ρίσκο της αλλαγής προπονητή», δήλωσε αρχικά ο Πάβελ Αστάχοφ στην ιστοσελίδα «championat.com» για την απόλυση του ο Ρίμας Κουρτινάιτις.

Για το λόγο που Χίμκι κατέληξε στον Ιβάνοβιτς: «Υπάρχουν λίγοι προπονητές αυτή τη στιγμή στην αγορά με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Είχαμε δύο υποψήφιους, τους Ιβάνοβιτς και Πιανιτζάνι. Αλλά, ο Ιταλός την απέρριψε κατευθείαν την πρότασή μας και έτσι καταλήξαμε στον Ντούσκο. Επίσης, σκεφτήκαμε και τον Μπλατ όπου μάλιστα επικοινωνήσαμε με τον μάνατζέρ του. Όμως, ο Ντέιβιντ θέλει να συνεχίσει στο NBA, περιμένοντας προτάσεις από άλλες ομάδες. Βέβαια, μας είπαν πως αν ενδιαφερόμαστε ακόμη για εκείνον το καλοκαίρι, τότε μπορούμε να μπούμε ξανά σε διαπραγματεύσεις μαζί του, αλλά έπρεπε να λύσουμε άμεσα το θέμα του προπονητή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x