Euroleague

Αθηναίου: «Θα ασχοληθούμε με τον Λάνγκφορντ, αλλά όχι μόνο…»

Η αντιμετώπιση του Κιθ Λάνγκφορντ είναι ένα από τα «πρέπει» του Ολυμπιακού, αλλά όχι το μοναδικό για τον αγώνα με την Ούνιξ, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αθηναίου.

Ο περιορισμός του Κιθ Λάνγκφορντ είναι αναγκαίος για να νικήσει ο Ολυμπιακός την Ούνιξ, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο, σύμφωνα με τον Γιάννη Αθηναίου.

«Σίγουρα ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι μεγάλο κομμάτι της Ούνιξ. Βασίζεται πολύ η Ούνιξ στο τι θα κάνει αυτός. Και εμείς σίγουρα όπως και κάθε άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα, θα ασχοληθούμε αρκετά με το μαρκάρισμα του. Δεν αποτελεί τον μοναδικό στόχο, θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό. Θα αντιμετωπίσουμε τον Λάνγκφορντ όπως και την υπόλοιπη ομάδα τους. Με σοβαρότητα και με το δικό μας πλάνο. Εμείς όπως έχουμε πει όλοι, κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα, το δικό μας παιχνίδι, περνάμε στο παρκέ τη φιλοσοφία του προπονητή μας. Οι αντίπαλοι δεν παίζουν σε υψηλό τέμπο, παίζουν αρκετά στο πέντε εναντίον πέντε. Θεωρώ πως θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα και να βγάλουμε στο παρκέ αυτό που θέλουν οι προπονητές μας», ανέφερε ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων».

Μιλώντας για τη νέα δομή της Ευρωλίγκας είπε: «Η διοργάνωση είναι τεράστια και βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει. Είναι 16 κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα και όπως έχουμε πει, υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός πλέον και όπως έχουμε δει και θα δούμε και άλλες, έχουν υπάρξει πολλές εκπλήξεις. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος των εκπλήξεων».

Όσο για το δικό του ρόλο, που απαιτεί συχνά να έχει ελάχιστο χρόνο στο παρκέ, ενίοτε και μηδαμινό, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια τεράστια ομάδα, όπως και όλα τα παιδιά, έτσι και εγώ προσπαθώ να είμαι έτοιμος όποτε μου ζητηθεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x