Ελλάδα

Αυστηροποιεί τα κριτήρια ο ΕΣΑΚΕ για να μην πάει στις… 16 ομάδες

Κερδίζει πόντους στη λίγκα ένα πρωτάθλημα που θα έχει το… πολύ 14 ομάδες.

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός και ταυτόχρονα εκείνη της ΕΟΚ να προβιβαστούν δύο ομάδες από την Α2 δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετη την πλειονότητα των ΚΑΕ, καθώς τα ούτως ή άλλως πενιχρά έσοδα από χορηγία και τηλεοπτικά θα μειωθούν ακόμη περισσότερο σε αυτό το σενάριο, ενώ και η ανταγωνιστικότητα δεν θα ενισχυθεί, μιας και πάμε σε μια σεζόν με μειωμένα μπάτζετ.

Μέσα στις τάξεις της λίγκας κερδίζει πόντους η αυστηροποίηση των κριτηρίων συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με μέτρα όπως η αύξηση της εγγυητικής επιστολής. Με τον τρόπο αυτό κάποιες ΚΑΕ που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας ενδεχομένως να αποφασίσουν οικειοθελώς να μην συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα και να αποχωρήσουν φέρνοντας την λίγκα πλησιέστερα στις 14 ή ακόμη και στις 12 ομάδες.

Τις επόμενες ημέρες το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί προς ψήφιση στην τηλεδιάσκεψη της λίγκας, η οποία και θα επικυρώσει την απόφαση να μην υπάρξει υποβιβασμός φέτος στην Basket League. Παράλληλα, η πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου, προέδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ, για διεξαγωγή Final 8 για ανάδειξη πρωταθλητή στα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου δεν βρίσκει ανταπόκριση από τις υπόλοιπες ΚΑΕ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x