Euroleague

Αυτή είναι βασίλισσα!

Επέστρεψε απ’ την κόλαση και… χαμογέλασε! Αν και η Εφές του Ντούντα προηγήθηκε με 17(!) στη Μαδρίτη, η εφτάψυχη Ρεάλ έκανε σπουδαία ανατροπή και με 90-85 έγραψε το 2-0 στη σειρά. Μοιραίος Περπέρογλου.

Τι ματσάρα και τι ανατροπή! Η Αναντολού Εφές κατέβηκε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς έτοιμη για την... βόμβα στη Μαδρίτη, προηγήθηκε με 17 πόντους (45-62), αλλά στο τέλος έφυγε με... κατεβασμένο κεφάλι!

Κι αυτό διότι η Ρεάλ έφερε τα πάνω-κάτω όταν αποφάσισε να παίξει βάσει των δυνατοτήτων της και πήρε σπουδαία νίκη με το τελικό 90-85, γράφοντας παράλληλα το 2-0 και απέχοντας μια νίκη απ' το Final-4 που γίνεται σπίτι της (στην Τουρκία το τρίτο ματς).

Για τους θριαμβευτές 18 πόντους είχε ο Γιουλ, 10 ο Νοτσιόνι που ήταν καθοριστικός όταν επέστρεψε η ομάδα του απ' την... κόλαση, ενώ 15 ο Ρούντι και 14 ο Ρίβερς. Απίστευτη εμφάνιση -που πήγε στράφι- του Ερτέλ με 16 πόντους και 15 ασίστ(!), στους 23 σταμάτησε ο Κρστιτς, ενώ ο Περπέρογλου ήταν μοιραίος στο τέλος έχοντας δύο χαμένα τρίποντα!

Το ματς

Σε υπόθεση των… δύο μετέτρεψε τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Ρούντι και Ρίβερς να σκοράρουν αποκλειστικά μόνοι τους για το 9-2. Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημά τους, οι Μαδριλένοι πέτυχαν μόλις δύο πόντους στα επόμενα τέσσερα λεπτά και έστω με… βολές, η Εφές το μάζεψε (11-9). Οι «κοντοί» των γηπεδούχων (και κυρίως ο Ρούντι που είχε ήδη 11π.) οργίαζαν και η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα, προτού διαμορφωθεί το 22-16 στο 10’.

Οι παίκτες του Λάσο… δεν μπήκαν στη δεύτερη περίοδο. Έμειναν χωρίς καλάθι για 4’ και μοιραία με τους Ερτέλ (σερβίρισμα) και Κρστιτς να κάνουν τη ζημιά, οι Τούρκοι όχι μόνο αντέδρασαν άλλα πέρασαν και μπροστά με 22-25! Η επιθετική δυστοκία των Μαδριλένων δεν είχε… προηγούμενο! Μόνο ο Ρούντι έβαζε και αυτό με βολές. Πώς όμως έτσι να μείνεις κοντά στους φιλοξενούμενους, απ’ τη στιγμή που ο Σέρβος σέντερ έκανε θραύση κάτω απ’ τη ρακέτα και ο Γάλλος γκαρντ με τρίποντο έστελνε την ομάδα του Ίβκοβιτς στο +10 (27-37). Στο τελευταίο τρίλεπτο, η Ρεάλ ξύπνησε, αλλά πλέον ήταν αργά για να μαζέψει τη διαφορά, με την Εφές να πηγαίνει στα αποδυτήρια, ούσα στο +8 (37-45).

Η εικόνα των Μαδριλένων δεν βελτιώθηκε ούτε στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους. Κι όταν στην… εξίσωση δίπλα στους Ερτέλ-Κρστιτς μπήκε ο Οσμάν, οι Τούρκοι έδειχναν να ελέγχουν πλήρως την αναμέτρηση και να ‘χουν παγώσει τους Ισπανούς στο 25’ (44-55). Και τα χειρότερα ήρθαν λίγο αργότερα, με τη Ρεάλ να μένει πίσω με… 17 πόντους(!), χάρη στο τρίποντο του νεαρού Τούρκου, που έγραψε το 45-62. Και λες και ήθελε να βάλει δύσκολα στον εαυτό της, η Ρεάλ τότε ήταν που άρχισε να παίζει σαν… Ρεάλ! Εκμεταλλευόμενη την καλή της άμυνα και την… βιασύνη της Εφές να τελειώσει, ο Νοτσιόνι οδήγησε στην επίθεση και η διαφορά έπεσε… μπαμ-μπαμ στους 5 (57-62). Και το τρίποντο του Γιουλ στην εκπνοή -με ταμπλό- διαμόρφωσε το 63-66 στο 30’, έχοντας… ξανά αγώνα στο Παλάθιος!

Το νέο τρίποντο από πλευράς Ρίβερς (δύο μέρες μετά τη σπουδαία εμφάνισή του κόντρα στον ίδιο αντίπαλο) έφερε την βασίλισσα στο υπέρ της 68-67 μετά από πολύ ώρα και όπως είναι φυσικό, το κλειστό πήρε… φωτιά. Ο Ερτέλ έκανε ασύλληπτο παιχνίδι. Είχε 15 ασίστ(!) και ο Κρστιτς ταϊζόταν όσο καλύτερα γινόταν, έχοντας ήδη φτάσει τους 21. Και το τρίποντο του Περπέρογλου έφερε ξανά την Εφές στο +7 (68-75) στο 34’. Οι παίκτες του Ντούντα έστω και δύσκολα, έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα και να διατηρούν διαφορά «ασφαλείας» με το 75-82, δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Το νέο σουτ του Σέρχιο από μακριά έφερε τη Ρεάλ σε… απόσταση αναπνοής (80-82) κι εκεί ήταν που ο Περπέρογλου έχασε δύο σερί αφύλαχτα απ’ τα 6,75 και παράλληλα την ευκαιρία να κλειδώσει –πιθανώς- το ροζ φύλλο αγώνα. Κι αφού αυτό δεν έγινε, ο Ρέγες έκανε ακριβώς το… αντίστροφο, έφερε ξανά τους Ισπανούς σε θέση ισχύος (83-82) και παρά την τρίποντη «βόμβα» του Τζάνινγκ στα 13’’ (86-85) η ψυχραιμία των γηπεδούχων απ’ τις βολές ήταν αρκετή για να τους δώσει μια μεγαλειώδη νίκη με το τελικό 90-85.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 37-45, 63-66, 90-85

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 14 (2), Φερνάντεθ 15 (1), Νοτσιόνι 10, Ματσιούλις, Ρέγες 6 (1), Ροντρίγκεθ 11 (1), Αγιόν 8, Κάρολ 6, Γιουλ 18 (3), Μπουρούσης, Σλότερ

Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι, Οσμάν 12 (2), Περπέρογλου 11 (2), Μπατούκ, Σάριτς 11 (1), Ντρέιπερ 5, Κρστιτς 23, Λάσμε 2, Τζάνινγκ 3 (1), Μπιέλιτσα 2

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x