Euroleague

Αυτή θα είναι η νέα Ευρωλίγκα

Τη δομή της νέας Ευρωλίγκας, που θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν (2016/17), ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τις ομάδες που έχουν υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο.

Λίγο-πολύ ήταν γνωστό, τώρα είναι επίσημο!

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τη δομή που θα έχει η νέα διοργάνωση και θα ξεκινήσει τη σεζόν 2016/17, ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ομάδων που έχουν υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο, ενόψει και του συνεδρίου της ECA που θα διεξαχθεί το Λονδίνο, στα τέλη Απριλίου.

Στη νέα Ευρωλίγκα, λοιπόν, θα συμμετέχουν 16 ομάδες, όπου όλες θα τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους σε μία κανονική περίοδος που θα διαρκέσει 30 αγωνιστικές. Στη συνέχεια, οι οκτώ πρώτες θα συμμετέχουν στην προημιτελική φάση και ύστερα από μία σειρά πέντε αγώνων, όποιος δηλαδή φτάσει τις τρεις νίκες, θα προκριθεί στο Final 4.

Από τους 16 συλλόγους, οι έντεκα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο και είναι οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζαλγκίρις, ενώ οι υπόλοιποι πέντε θα προέρχονται από την Αδριατική Λίγκα, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη VTB League, αλλά και τον κάτοχο του Eurocup της περασμένης περιόδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x