NBA

Αυτό παθαίνεις όταν ξυπνάς… δεινόσαυρους!

Καμπανάκι που ξύπνησε τους Ράπτορς αποδείχθηκε η μανούρα Λόπεζ-Ιμπάκα! Μετά το ξύλο, η ομάδα του Τορόντο κι η εξέδρα ξεσηκώθηκαν και επιστρέφοντας απ’ το -16 κατάπιαν 122-120 τους Μπουλς στην παράταση

Μέχρι εκείνο το σημείο έμοιαζαν μαλθακοί. Οι Μπουλς τους είχαν πιάσει για καλά «στον ύπνο».

Η σύρραξη όμως ανάμεσα στους Λόπεζ και Ιμπάκα (την οποία ξεκίνησε ο σέντερ των φιλοξενούμενων) αποδείχθηκε το καμπανάκι που χρειαζόταν οι Ράπτορς για να ξυπνήσουν!

Μετά την ανταλλαγή «μπουκέτων» (και την αποβολή αμφότερων) η ομάδα του Τορόντο το πήρε πατριωτικά. Και παίρνοντας ώθηση από την επίσης αφυπνισμένη εξέδρα, έφτασε σε μεγάλη ανατροπή.

Με ηγέτη λοιπόν τον ΝτεΡόζαν (που σταμάτησε στους 42 πόντους και επιβλήθηκε στην άτυπη μονομαχία του Μπάτλερ των 37 πόντων) οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από το -16. Και αφού οδήγησαν αρχικά το ματς στην παράταση, επικράτησαν τελικά με 122-120.



Την ίδια ώρα τον καλό τους εαυτό -και τον τρόπο να ζουν χωρίς τον Ντουράντ- έδειξαν να βρίσκουν οι Γουόριορς. Με τους Τόμπσον και Κάρι να κάνουν τα απαραίτητα (23 και 17 πόντοι αντίστοιχα) η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ καθάρισε για πλάκα τους Μάβερικς και πέρασε από το Ντάλας με το άνετο 112-87.

Από την άλλη, τις λίγες ελπίδες να τους προλάβουν στη μάχη για την πρώτη θέση διατήρησαν οι Σπερς. Καθοδηγούμενη από τους Όλντριτζ (26 πόντοι) και Λέοναρντ (22 πόντοι), η ομάδα του Πόποβιτς ανέτρεψε το -11 και επικράτησε σχετικά εύκολα στο τέλος με 100-93 των Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα.

Κατά τ’ άλλα, το Μαϊάμι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στους αδύναμους Σανς και καθαρίζοντας με 112-97 παρέμεινε για τα καλά σε τροχιά πλέι-οφ.

Όσο για τους Πέλικανς, μπορεί να μην έχουν τέτοιες φιλοδοξίες, είχαν όμως για πρώτη φορά τόσο φοβερό Κάζινς. Στην καλύτερη εμφάνιση μετά τη μεταγραφή του στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης, ο «Boogie» σταμάτησε στους 41 πόντους και τα 17 ριμπάουντ και ήταν ο κυριότερος λόγος της νίκης με 95-82 επί των Γκρίζλις.

Ακόμα καθοριστικότερος, δε, αποδείχθηκε για τους Νετς ο Λόπεζ. Ο ασταμάτητος σέντερ της ομάδας του Μπρούκλιν… δούλεψε για τους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο και όχι μόνο έγραψε 29 πόντους, αλλά πέτυχε και το buzzer-beater που σφράγισε το 98-96 επί των Πίστονς. Τέλος, οι Κλίπερς έκαναν χαβαλέ απέναντι στους Λέικερς και με τον Πολ να σταματά στους 27 πόντους, επιβεβαίωσαν ποιος είναι το αφεντικό της πόλης, επικρατώντας εύκολα με 133-109.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x