Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: «Αυτό το καραγκιοζηλίκι με την Euroleague πρέπει να τελειώσει»

Λάβρος κατά της Ευρωλίγκας ήταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην Euroleague με αφορμή τη διεξαγωγή των «παραθύρων» χωρίς τους παίκτες που αγωνίζονται στους συλλόγους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Αν ήμουν οπαδός του δόγματος ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, το 4-0 θα ήταν ικανοποιητικό. Δεν είμαι όμως οπαδός του δόγματος και πολλά άσχημες σκέψεις με απασχολούν και πρέπει να δοθεί λύσει απ' όλους όσους ασχολούνται με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τις εθνικές. Αν δεν υπάρχει Εθνική, δεν υπάρχει μπάσκετ. Δυστυχώς κάποιοι περνάνε την ανάπτυξη μέσα από τη δική τους διοργάνωση. Είναι ωραίο να μην παίζουν οι καλύτεροι παίκτες στις εθνικές; Να μην υπάρχει συναγωνισμός των καλύτερων. Τα παιδιά αφιερώνουν χρόνο για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της εθνικής και τα παιδιά ανταποκρίνονται. Κάποιοι πρέπει να σκεφτούν πως πάνω απ' όλα είναι η εθνική ομάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Όσο για τις σκέψεις που υπάρχουν σχετικά με την επόμενη μέρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ; «Υπάρχουν σκέψεις. Είμαστε σε μια διαβούλευση για να αλλάξει το σκηνικό. Πρέπει να μπούμε μπροστά, να αλλάξουμε τις εξελίξεις και τα γεγονότα και όλοι κάποιοι άλλοι να τα φτιάχνουν. Αυτό το καταγκιοζιλίκι με την Ευρωλίγκα πρέπει να τελειώνει και να μπει σε μια τάξη αυτή η ιστορία. Η κοινή γνώμη που ασχολείται με τον αθλητισμό θα δώσει λύση. Δεν είναι ευρωπαϊκή πρόοδος. Μέσα στο τερέν υπάρχουν 10 παίκτες που δεν είναι Ευρωπαίοι. Πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί θα χάσουμε και το μπάσκετ, αλλά και τον κόσμο».

Τέλος, για την παρουσία των παικτών στα παιχνίδια των παραθύρων: «Ήταν συγκινητική η παρουσία των παικτών, ξεπέρασαν κάποιες φορές τον εαυτό τους. Θέλω να σταθώ και στην παλιά φρουρά. Τα παιδιά να είναι το παράδειγμα ώστε η Εθνική να έχει ότι καλύτερο μπορεί στο παρκέ. Αυτοί εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ. Ο στόχος επετεύχθη. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήταν παρόντες για να γίνει το 4Χ4 αλλά και στον κόσμο και όσους βοήθησαν στην οργάνωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x