Ελλάδα

Βασιλειάδης: «Καλώ τις ελληνικές ομάδες να προστατέψουν την Εθνική μπάσκετ»

Έκκληση προς τις ελληνικές ομάδες ώστε να προστατέψουν την Εθνική μπάσκετ λίγο πριν το ξεκίνημα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, απηύθυνε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Θέση για την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην FIBA και την Euroleague πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε «Στο Κοκκίνο 105,5» και απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις ελληνικές ομάδες να προστατέψουν την Εθνική μπάσκετ, λίγες ημέρες πριν το ξεκίνημα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

«Θέλω να πω κάτι που αφορά στο ζήτημα με την FIBA και την Euroleague. Καλώ τις ελληνικές ομάδες μπάσκετ να προστατέψουν την Εθνική ομάδα μπάσκετ, να πιέσουν από την πλευρά τους ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στα προκριματικά», ανέφερε.

«Δεν θέλω να πάμε στη συζήτηση για τις τιμωρίες που προβλέπονται στο νόμο και τους κανονισμούς της εκάστοτε ομοσπονδίας. Είναι κομβικό να βοηθήσουμε την εθνική για να συνεχίσει να δίνει το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις. Να πιέσουμε και την Ευρωλίγκα για να αλλάξει στάση αλλά και οι ίδιες να προσέξουν τη στάση τους απέναντι στην εθνική», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν έχει επικοινωνήσει με εκπροσώπους ελληνικών ομάδων και κυρίως με τις μεγάλες γι αυτό το θέμα, είπε: «Είμαστε σε επικοινωνία, υπάρχει μια διαφορά απόψεων, υπάρχει ένα δεδομένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Το θέμα αυτό θα το λύσει η επιτροπή ανταγωνισμού. Ελπίζω να επικρατήσει σύνεση και θα κάνω και κινήσεις τις επόμενες μέρες, θα μιλήσω με τις ομάδες για να προστατεύσουμε την εθνική ομάδα ώστε να μπορέσει να δώσει το «παρών» σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Είναι κρίσιμη κατάσταση. Αν η εθνική αποκλειστεί, δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, άρα θα πρέπει να προστατεύσουμε την εθνική με κάθε μέσο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x