Ελλάδα

Αυτοκρατόρας μέσα στο ΣΕΦ ο Εξάστερος!

Μάγκικα, αντρίκεια και Παναθηναϊκά, όπως το ’99! Ένας απίστευτος Παναθηναϊκός «κατάπιε» τον τραγικό Ολυμπιακό και σήκωσε το 35ο πρωταθλημα της ιστορίας του μέσα στο Παλέ (66-51)!

«Τέλειωσε» τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός! Οπως το '99...

Η εκπληκτική αρμάδα του «μαέστρου» Πασκουάλ έκανε πλάκα στο «πτώμα» των Πειραιωτών και όχι μόνο σήκωσε –απόλυτα δίκαια και μάγκικα- στο Παλέ το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, αλλά το έκανε και με το εκκωφαντικό 66-51!

Από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα, ο Εξάστερος έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και έφτασε να προηγείται μέχρι και 21 πόντους (27-48) κόντρα στους εκτός τόπου και χρόνου γηπεδούχους.

Δυστυχώς, 1:54' πριν τη λήξη του αγώνα, οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν «ντου» και οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον τελικό, προτού εκκενεθούν οι εξέδρες και ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Απίστευτο κοουτσάρισμα ΚΑΙ απόψε από τον Πασκουάλ, έδεσε... κόμπο τον αιώνιο αντίπαλο, με σωστό διάβασμα στην επίθεση και άμυνα που... πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια. ΜΥΘΙΚΟ παιχνίδι από τον ηγέτη Καλάθη με 12 πόντους και απίστευτη πίεση στα μετόπισθεν, 13 είχε ο Ρίβερς, 11 ο Τζέιμς με 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, 10 ο «σοβαρός» Παππάς, 8 ο… κέρβερος Μπουρούσης (5ρ., 3 ασίστ), «αθόρυβη δύναμη» ο Φώτσης, ενώ ο Σίνγκλετον αν και έμεινε στους 2 πόντους (1/7 σουτ), είχε 8 «σκουπίδια» και κυριάρχησε στους αιθέρες μαζί με τους υπόλοιπους ψηλούς του Εξάστερου.

Από πλευράς Ολυμπιακού… δεν ξεχώρισε κανείς. Ο Αγραβάνης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 10 πόντους –ήταν αυτός που μείωσε προς στιγμήν στους 14 στη τέταρτη περίοδο- ο Πρίντεζης είχε 2/14(!) σουτ, ο Σπανούλης 9 πόντους με 2/11(!) σουτ, ενώ άφαντοι ήταν και όλοι οι υπόλοιποι. Από τον Παπανικολάου και τον Μάντζαρη μέχρι τους Γιανγκ και Μπιρτς…

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

inner
inner

Το ματς

Μετά από τέσσερα συνεχόμενα άστοχα τρίποντα του Παναθηναϊκού, ο Παππάς βρήκε στόχο κι έγραψε το 2-3, σε μία… άγευστη εκκίνηση για τις δύο ομάδες. Μπορεί οι πράσινοι να μην έβρισκαν στόχο από τα 6,75, όμως ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε «καυτός» από τη περιφέρεια! Με δύο «βόμβες» του Μάντζαρη και μία του Παπανικολάου, οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 11-3 κι ανάγκασαν τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ-άουτ, την ώρα που είχε «χάσει» και τον Γκιστ με δύο φάουλ. Ο κόουτς του τριφυλλιού έριξε άρον-άρον στο παρκέ τους Καλάθη-Μπουρούση για να αλλάξει τα κακώς κείμενα και τα κατάφερε δεόντως. Οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν στην άμυνα –σε συνδυασμό και με τα ποσοστά του Ολυμπιακού που έπεσαν- και με τους δύο προαναφερθέντες Έλληνες να αναλαμβάνουν το «κουμάντο», το ματς ήρθε σε πλήρη ισορροπία, 12-12. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους «χλωμούς» γηπεδούχους ελαφρώς σε θέση ισχύος, 17-14, λόγω και του τραγικού 2/11 που είχε σε τρίποντα ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, πλην του Γκιστ, με δύο φάουλ είχαν χρεωθεί από νωρίς και οι Μιλουτίνοφ-Σίνγκλετον.

Οι παίκτες του Πασκουάλ έδειχναν να πατούν καλύτερα στο παρκέ, αυτοί του Σφαιρόπουλου αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα επιθετικά και ένα 6-0 σερί υπέρ των πρασίνων, έφερε το 19-21 στο ΣΕΦ. Φυσιολογικά, λοιπόν, ο Σπανούλης επέστρεψε γρήγορα-γρήγορα για να δώσει το… κάτι παραπάνω στην ομάδα του, όμως ούτε εκείνος έδειχνε ικανός να βρει «αντίδοτο» στην εξαιρετική άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κράτησαν χωρίς πόντο τους αντιπάλους τους για 3’. Σε συνδυασμό με τις «σκεπτόμενες» και σωστές επιλογές των Καλάθη-Τζέιμς, ο Εξάστερος διατήρησε το προβάδισμα με το 23-27 στο 15’. Οι ερυθρόλευκοι τα έκαναν όλα λάθος, είχαν χάσει το μυαλό τους –και την ευστοχία τους- από την ασφυκτική πίεση των πρασίνων, δεν έβρισκαν «αποκούμπι» σε κανέναν και το τρίποντο του Φώτση (για το 23-30) ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ-άουτ, 3:30’ πριν το ημίχρονο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν για να… διδάσκεται σε σεμινάριο, ο Ολυμπιακός έδειχνε… αλλού και φυσιολογικά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το τριφύλλι «αφεντικό» και στο +9, 27-36. Θα μπορούσε, μάλιστα, η διαφορά να ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη, αλλά μια-δυο ατομικές προσπάθειες του Σπανούλη, έδωσαν… ανάσα στην ομάδα του Πειραιά.

Το ΣΕΦ… βούβανε με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Όντας φοβερά συγκεντρωμένος στην άμυνα, κρύβοντας τον… ήλιο στον Σπανούλη και την παρέα του (με πιεστική άμυνα των Καλάθη-Τζέιμς και τα αθλητικά κορμιά των Γκάμπριελ-Σίνγκλετον-Γκιστ) και με ένα σερί 8-0 (τρίποντα Καλάθη-Τζέιμς), ο Παναθηναϊκός… εξαφανίστηκε και έφτασε στο απίστευτο 27-44 στο 24’. Ο Ολυμπιακός ήταν Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο-Σ, οι παίκτες του… ούτε πάσα δεν μπορούσαν να αλλάξουν, την ίδια ώρα που το τριφύλλι έπαιζε ΜΥΘΙΚΗ άμυνα και με τρίποντο του Γκάμπριελ έφτασε στο απίθανο +20, 27-47! Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν… έξι λεπτά(!) για να βρουν το δρόμο προς το καλάθι (κι ενώ η διαφορά είχε φτάσει μέχρι και τους 21), ενώ είναι αλήθεια πως εκμεταλλεύτηκαν ένα μίνι black out του τριφυλλιού, με αποτέλεσμα να… μειώσουν σε 32-48. Ο κόσμος των Πειραιωτών επιχείρησε να μπει στην εξίσωση και να… σπρώξει την ομάδα του, ωστόσο ο Παππάς γύρισε στο παρκέ «κεφάτος» και με δικούς του πόντους έγραψε το 34-55. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 37-57 στο 30’ και να είναι… μια ανάσα από το πρωτάθλημα.

Και ξαφνικά ο Ολυμπιακός… αφυπνίστηκε και έβγαλε σφυγμό. Από το πουθενά! Με δύο «βόμβες» του Αγραβάνη και ένα καλάθι του Γκριν, οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 8-0, μείωσαν σε 45-57 και με «γεμάτα» 8’ να απομένουν, επιχείρησαν να βάλουν… φωτιά στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν αποφασισμένος να το σηκώσει εκεί μέσα και να μην επιτρέψει «δώρα». Και την… κατάλληλη στιγμή «χτύπησε» ο killer Ρίβερς! Δικό του τρίποντο στο 34’ διαμόρφωσε το 48-62 και έκοψε τον… βήχα των Πειραιωτών που είχαν τους ΠΑΝΤΕΣ σε τραγική μέρα. Παπαπέτρου, Γκριν, Αγραβάνης έχασαν ευκαιρίες να μειώσουν και ουσιαστικά «πέταξαν» τις τελευταίες ελπίδες του Ολυμπιακού για το… ακατόρθωτο, με τον Σίνγκλετον να καρφώνει με… μανία για το 48-64 στο 36’. Γυρισμός δεν υπήρχε. Ο Παναθηναϊκός θα ήταν ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας με μπρέικ στον τελευταίο τελικό μέσα στο ΣΕΦ. Όπως το ’99… Κι απλώς το «ντου» των οπαδών των γηπεδούχων (1:50’ πριν τη λήξη) καθυστέρησε για λίγο την μεγάλη επιτυχία του Εξάστερου που κατάφερε να επιστρέψει στον θρόνο του μάγκικα και αντρικά (51-66)!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x