Euroleague

«Βασιλική» επέλαση με απίθανο Ντόνσιτς στο Κάουνας

Με το απόλυτο μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη φετινή Ευρωλίγκα συνέχισε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Ζάλγκιρις με 87-66. Πράγματα και… θαύματα και πάλι από τον Λούκα Ντόνσιτς

Αυτά που κάνει ο Ντόνσιτς την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα χωρίς υπερβολή δεν έχουν προηγούμενο!

Ο 18χρονος γκαρντ της Ρεάλ προσέθεσε ακόμα μία συγκλονιστική εμφάνιση στο βιογραφικό του και με 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ οδήγησε την Βασίλισσα σε μία άνετη εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Ζάλγκιρις με 87-66 και 4η συνολικά για φέτος.

Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισαν οι Πάνγκος και Καβαλιάουσκας με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Η Ρεάλ μπήκε αρκετά συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Αγιόν κατάφερε σχετικά γρήγορα να χτίσει μία διαφορά οκτώ πόντων (10-2) στα μισά της 1ης περιόδου. Ωστόσο η Ζάλγκιρις, κατάφερε να αντιδράσει και με τον Πάνγκος να απειλεί από την περιφέρεια μείωσε την απόσταση στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο καλάθι (18-16).

Ο Αγιόν εξακολουθούσε να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ σημαντικές λύσεις επιθετικά έδινε και ο Καμπάτσο. Κάπως έτσι η Βασίλισσα κατάφερε να αποσπαστεί με δέκα πόντους, διαφορά την οποία κράτησε ως την ανάπαυλα (40-31).

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε η Ρεάλ και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο απίθανος τη φετινή σεζόν Λούκα Ντόνσιτς απέδειξε για ακόμα ένα ματς για ποιο λόγο θεωρείται το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και με τους 14 πόντους που σημείωσε στην 3η περίοδο διέλυσε επί της ουσίας τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν σχετικά με το ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να τρέξουν ένα επί μέρους σκορ 6-16 στέλνοντας τη διαφορά στο +19 (63-44) και να καθαρίσουν την… μπουγάδα.

Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να επιστρέψει και το γρήγορο 6-0 είχε ως αποτέλεσμα το τέλος της 3ης περιόδου να βρει τους Ισπανούς μπροστά με 63-50.

Ωστόσο η Ρεάλ δεν είχε όρεξη για… άγχη. Με ένα γρήγορο 3-10 έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +20 (53-73) κάτι που έριξε σημαντικά το τέμπο του παιχνιδιού και επέτρεψε στις δύο ομάδες να… χαλαρώσουν. Ο Ντόνσιτς συνέχισε να κάνει τα δικά του και το μόνο που απέμενε ήταν να μάθουμε ποιο θα είναι τελικό σκορ. Αυτό τελικά ήταν το 87-66 με τη Βασίλισσα να κάνει το 4/4 στην φετινή Ευρωλίγκα και να περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Χίμκι για να μάθει τον συγκάτοικό της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Δεκάλεπτα: 16-18, 15-22, 19-23, 16-24

inner

inner

Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x