Ευρώπη

«Βασίλισσα» έτοιμη για Πριγκιπάτο!

Ποια… Γιουβέντους; Η ΑΕΚ ήταν «Κυρία» και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, συντρίβοντας 75-54 τους Λιθουανούς και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τη Μονακό για τους «16» του Champions League.

Θα μπορούσε να προκριθεί και με… ισοπαλία μετά τη νίκη της στη Λιθουανία, ωστόσο η ΑΕΚ δεν έπαιξε για το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ και συντρίβοντας 75-54 τη Γιουβέντους τσέκαρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «16» του Basketball Champions League, όπου την περιμένει η πολύ ισχυρή Μονακό.

Ονειρεμένο ξεκίνημα για την «Ένωση», που προηγήθηκε με 33-13 και με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το απόλυτο αφεντικό απέναντι στους Λιθουανούς, που δεν πλησίασαν περισσότερο από το -8 (37-29) στο μικρό διάστημα της υπεροχής τους. Ντίξον και Ελονού οι κορυφαίοι με 14 πόντους έκαστος, πολύτιμος ο Βασιλειάδης με 9 πόντους και 5 κλεψίματα και σημαντικές λύσεις από τον Χαριτόπουλο. Ντεμπούτο έκανε ο Μπραντ Νιούλεϊ που ακόμη προσαρμόζεται και είχε σε οκτώ λεπτά ένα ριμπάουντ κι ένα άστοχο δίποντο. Παρών στο ΟΑΚΑ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» στρέφονται στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και τρεις μέρες μετά υποδέχονται τη Μονακό στο πρώτο ματς για τους «16», ενώ η ρεβάνς γίνεται οκτώ μέρες μετά στο Πριγκιπάτο.

inner

Το ματς

Με πρόσωπο-έκπληξη τον Χαριτόπουλο και τους Ούκιτς, Λαρεντζάκη, Βασιλειάδη και Μαυροειδή άρχισε το ματς η ΑΕΚ κυριαρχώντας από το πρώτο… δευτερόλεπτο. Στο δίλεπτο η διαφορά ήταν ήδη στο +6 (8-2), η άμυνα λειτουργούσε υποδειγματικά και το ίδιο συνέβη και με την επίθεση, όταν άρχισαν να «πυροβολούν» Σάκοτα και Ντίξον. Ο Ζντοβτς πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο χάρισε στον Νιούλεϊ το ντεμπούτο του, αλλά οι συνεχείς αλλαγές δεν επηρέαζαν τον εξαιρετικό ρυθμό των «κιτρινόμαυρων». Ο Ελόνου χτυπούσε από πικ εν ρολ οδηγώντας την ομάδα του σε τριπλ-σκορ, 27-9, ενώ στο 13’ η διαφορά έφτασε κιόλας στους είκοσι, 33-13. Το πρώτο «νεκρό» διάστημα των γηπεδούχων δεν είχε γι’ αυτούς σοβαρές συνέπειες, καθώς η Γιουβέντους στα τριάμισι λεπτά που έμειναν «άσφαιροι» έκανε απλώς ένα 6-0 (33-19). Η ζώνη, ωστόσο, του Σιρέικα ταλαιπώρησε την «Ένωση» και επέτρεψε στους Λιθουανούς να πλησιάσουν στο τέλος του ημιχρόνου στους δέκα, 37-27.

inner

Η Γιουβέντους κατέβασε τη διαφορά και στους οκτώ (37-29), αλλά ένα «καυτό» δίλεπτο του Ντίξον με επτά σερί πόντους πρόσφερε ανάσες στην ΑΕΚ (44-29), που δίχως να έχει ανακτήσει το ρυθμό της πρώτης περιόδου έμοιαζε πλέον να πατά πιο γερά (51-36). Η τεχνική ποινή στον Ντιγκς έδειχνε τον εκνευρισμό των φιλοξενούμενων που είχαν πια χάσει το μομέντουμ της δεύτερης περιόδου και το +17 (55-38) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έμοιαζε πλέον αδύνατο να ανατραπεί. Ο Χαριτόπουλος με το δεύτερο μακρινό του σουτ (!) έφερε την «Ένωση» για πρώτη φορά στο +22 (60-38) κι όλα είχαν πλέον πάρει το δρόμο τους και η διαφορά αυξανόταν διαρκώς (67-41). Με την πρόκριση δεδομένη ο Ζντοβτς βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στη μάχη Τσαλμπούρη και Σκουλίδα, τη στιγμή που οι 4.000 φίλοι της ομάδας στο ΟΑΚΑ είχαν στήσει το δικό τους πάρτι.

Δεκάλεπτα: 25-9, 37-27, 55-38, 75-54

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 3 (4 ασίστ), ΜακΓκραθ 8 (4 ασίστ), Ελόνου 14 (6 ριμπ.), Σάκοτα 10, Βασιλειάδης 9, Χαριτόπουλος 11, Ντίξον 14 (5 ασίστ), Λαρεντζάκης 2 (5 ριμπ.), Νιούλεϊ, Μαυροειδής 2 (5 ριμπ.), Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2.

Γιουβέντους (Σιρέικα): Ντιγκς 10, Πάρκερ, Μπιτσκάουσκις 3, Σιρουταβίτσιους 7, Μπεστ 4, Τσεπουκάιτις 9 (8 ριμπ.), Σαλένγκα 3, Βασίλιους 3 (7 ριμπ.), Γκάλντικας 11, Σούλσκις 4 (11 ριμπ.).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x