Ευρώπη

Βεζένκοφ: «Διαμαντίδης και Νοβίτσκι τα είδωλά μου»

Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Ντιρκ Νοβίτσκι είναι τα είδωλα του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, όπως δήλωσε ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό Μέσο.

Αισιόδοξος για την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στα playoffs της Ευρωλίγκας εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, μιλώντας στον Τύπο της Ισπανίας.

Ο νεαρός φόργουορντ μίλησε επίσης για τα πρότυπά του, που είναι οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Ντιρκ Νοβίτσκι, ενώ αναφέρθηκε και στις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον ποδοσφαιρικό «θρύλο» των Καταλανών, Χρίστο Στόιτσκοφ.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στην ιστοσελίδα «sport.es»:

Για το ποια είναι τα είδωλά του: «Πρώτα απ’ όλα είναι ο πατέρας μου, ενώ λατρεύω τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Ντιρκ Νοβίτσκι. Τους παρακολουθώ πολύ γιατί είναι εκπληκτικοί παίκτες».

Για το πώς περιγράφει τον εαυτό του: «Μου αρέσει να δουλεύω τα σουτ, τις πάσες, να βελτιώνω τη φυσική μου κατάσταση, αλλά και την άμυνά μου».

Για τις σχέσεις που έχει με τον Χρίστο Στόιτσκοφ: «Ο πατέρας μου και εκείνος είναι πολύ καλοί φίλοι. Όταν ήμουν 3 ή 4 ετών περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί, αλλά δεν θυμάμαι πολλά γιατί ήμουν μικρός. Αλλά τώρα μένουμε και οι δύο εδώ, οπότε πάμε και για καφέ. Έχουμε καλές σχέσεις. Είναι ένας θρύλος της ομάδας και της Βουλγαρίας και είναι τιμή για μένα που τον γνωρίζω».

Για το τι του είπε για την Μπαρτσελόνα: «Μου είπε πως εάν παίξω εδώ, θα μπορώ να παίξω οπουδήποτε. Πάντα με προτρέπει να είμαι επιθετικός, να μην ικανοποιούμαι ποτέ και να θέλω περισσότερα. Πιστεύει σε μένα».

Για το πώς νιώθει που πήγε στην Μπαρτσελόνα: «Ήταν μεγάλη χαρά για μένα και είμαι πολύ περήφανος που είμαι εδώ. Όταν έρχεται τόσο μία μεγάλη ομάδα και σε θέλει, δεν χρειάζεται να το σκεφτείς πολύ. Μίλησα με τον Πασκουάλ και τον Κρέους και η αλήθεια είναι πως η οργάνωση του συλλόγου είναι τρομερή».

Για το αν είναι δύσκολο να κερδίσει λεπτά συμμετοχής: «Ναι, είναι δύσκολο να κερδίζεις το κάθε λεπτό, αλλά κάθε μέρα και κάθε μήνα μαθαίνω όλο και περισσότερο, τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια. Όταν μου πει ο κόουτς να μπω είμαι έτοιμος να δώσω το 100%».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα και να κερδίσω τίτλους. Ξέρω πως σε μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, ο κόσμος περιμένει να τα κατακτήσεις όλα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Θα πρέπει να δουλεύεις σκληρά, να υποφέρεις και να είσαι βελτιωμένος μετά από κάθε παιχνίδι. Θα πρέπει να έχεις υπομονή και όταν έρθει η ώρα να είσαι έτοιμος».

Για τη φετινή έκπληξη της Ευρωλίγκας, την Μπάμπεργκ: «Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν. Νίκησε εμάς, τη Χίμκι, την ΤΣΣΚΑ και δύο φορές τον Ολυμπιακό. Παίζουν απλά, αλλά καλά, ενώ έχουν καλή χημεία».

Για το ποιες ομάδες πιστεύει πως θα προκριθούν στα playoffs της Ευρωλίγκας: «Σίγουρα ΤΣΣΚΑ και Λαμποράλ Κούτσα και πιστεύω και εμείς. Ξέρουμε πως εάν νικήσουμε την Μπάμπεργκ θα είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση. Είμαι αισιόδοξος για εμάς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x