Ευρώπη

Βίντμαρ: «Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ»

Μία εξαιρετική ομάδα με παίκτες που μπορούν να σκοράρουν από όλα τα σημεία του γηπέδου χαρακτήρισε ο Γάσπερ Βίντμαρ την ΑΕΚ λίγη ώρα μετά την εκτός έδρας επικράτηση της Μπάνβιτ επί της Ένωσης.

Ως ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα χαρακτήρισε την εκτός έδρας επικράτηση της Μπάνβιτ επί της ΑΕΚ ο Γάσπερ Βίντμαρ.

Ο Σλοβένος σέντερ της τουρκικής ομάδας, υποστήριξε πως η Ένωση είναι μία εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν από οποιοδήποτε σημείο του παρκέ, ενώ πρόσθεσε πως παρά την ήττα της έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης στη συνέχεια της σεζόν.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το επίπεδο δυσκολίας του ομίλου, τόνισε πως τα πάντα είναι εφικτά και κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει αλλά και να ηττηθεί από τον οποιονδήποτε.

Τέλος, μίλησε για την ζωή του λίγες ημέρες μετά το απίστευτο κατόρθωμα της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας αλλά και για το παιδί φαινόμενο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Λούκα Ντόνσιτς:

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά το τέλος του ματς:

Για το αν ήταν αναμενόμενη η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ:
«Όχι. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετική άμυνα, όμως ήμασταν αποφασισμένοι να παλέψουμε για 40 λεπτά, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να γυρίσουμε στο σπίτι με τη νίκη».

Για το αν η ΑΕΚ ήταν όσο καλή περίμεναν:
«Είναι μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όπως είπα έχουν απίθανους παίκτες και μπορούν να σκοράρουν από όλα τα σημεία του γηπέδου. Θα είναι μία δύσκολη αντίπαλος».

Για το επίπεδο δυσκολίας του ομίλου:
«Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος και ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Το είδαμε αυτό και στα τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να δίνεις το 100% αν θέλεις να προκριθείς στην επόμενη φάση».

Για τη ζωή του λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ:
«Προσπαθώ να συνηθίσω στο κλίμα ομάδας. Οι πρώτες εβδομάδες ήταν λίγο δύσκολες, καθώς όλοι στη Σλοβενία ήταν σε κλίμα ευφορίας και δυσκολευόμουν να προσαρμοστώ. Όμως πλέον είμαι καλά και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Για το αν θεωρεί πως η Μπάνβιτ είναι το φαβορί του ομίλου:
«Δεν θεωρώ πως είμαστε το φαβορί του ομίλου, καθώς υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Όπως η Βενέτσια. Θέλει πολύ δουλειά και είναι δύσκολο να πούμε ποιος είναι το φαβορί του ομίλου».

Για το ότι δεν χρειάστηκαν την παράταση όπως στους προηγούμενους δύο αγώνες:
«Ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί να παίξουμε παράταση ξανά. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, έχουμε πολλά κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας και πρέπει να το διορθώσουμε αυτό και να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Για τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Ρεάλ Μαδρίτης για τον ίδιο:
«Το έχω ακούσει. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ακούγεται το όνομα μου για μία τόσο μεγάλη ομάδα. Θεωρώ πως είναι λίγο δύσκολο να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, επειδή έχω δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο με την Μπάνβιτ και αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να είμαι συγκεντρωμένος στα παιχνίδια με την ομάδα μου και να πετύχουμε νίκες».

Για το παιδί-θαύμα του Σλοβένικου μπάσκετ, τον Λούκα Ντόνσιτς:
«Τι μπορώ να πω; Πραγματικά. Είναι απίθανος. Δεν έχω λόγια. Για την ηλικία του παίζει με την εμπειρία ενός 30χρονου στο κορμί ενός 20χρονου. Είναι απίθανος!».

Για την πορεία της Μπάνβιτ στο τουρκικό πρωτάθλημα:
«Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο, όπως και το Champions League. Και εκεί ο καθένας μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα μας και ελπίζουμε να επικρατήσουμε και σε αυτό».

Για την ζωή στην Τουρκία:
«Έχω συνηθίσει ήδη την ζωή στην Τουρκία. Μου αρέσουν οι Τούρκοι φίλαθλοι. Και θεωρώ τη χώρα ως δεύτερο σπίτι μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x