Euroleague

Βλασσόπουλος: «Μπορούν να φτάσουν στο Final 4 ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός»

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορούν να φτάσουν μέχρι και το Final 4 της Ευρωλίγκας στην Πόλη εμφανίστηκε ο Γιώργος Βλασσόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Πλώρη για την 8άδα της Ευρωλίγκας, και γιατί όχι στο Final 4 που φέτος θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, μπορούν να βάλουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Βλασσόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βλασσόπουλος στην εκπομπή του Χρήστου Ρομπόλη

Για την χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με «Φενέρ» στο ΣΕΦ: «Θεωρώ ότι η άμυνα ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά σε όλο τον παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, ο Μπιρτς που έκανε double double βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα και ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι από γερό μέταλλο, αφού έχει πολλές απουσίες. Λειτουργεί σαν… Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός και κέρδισε την Φενέρ που είχε επικρατήσει της ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για τον ρόλο του Σπανούλη, αν και δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κόντρα στους Τούρκους: «Δεν χρειάζεται να λέμε κάθε φορά για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Το γεγονός πως είναι πρώτος σε ασίστ και πάσες δείχνει το μεγαλείο του ως αθλητή».

Για τους Έλληνες που ξεχωρίζουν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Ο στόχος της Εθνικής ομάδας είναι να βοηθάει ένα παιδί να ετοιμαστεί για το επίπεδο των ανδρών και τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Χρειάζεται να βγαίνουν παιδιά που θα παίζουν στην Εθνική Ανδρών και να πρωταγωνιστούν και στους συλλόγους τους. Από την γενιά των 90ρηδων έχουν κληθεί 7 παιδιά στην ανδρών. Βλέπουμε ότι υπάρχουν παιδιά που απαρτίζουν την Εθνική Ανδρών και πρωταγωνιστούν σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Για τον Σλούκα που φάνηκε να επηρεάζεται από τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού πριν από την έναρξη του ματς
: «Υπάρχουν οι αποδοκιμασίες στο άθλημά μας. Δεν νομίζω ότι ο παίκτης ασχολείται με αυτά. Ίσως να υπάρχει μάι συναισθηματική φόρτιση, όμως περισσότερο λειτούργησε η άμυνα του Ολυμπιακού».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, έχει κάνει μεταγραφές και έχει γεμίσει με πολλά γκαρντ και οι νίκες τον βοηθούν να αποκτήσει ρυθμό. Με νίκη στο Καζάν οι δύο ελληνικές ομάδες βάζουν πλώρη για οχτάδα και ακόμα ψηλότερα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και το Final 4».

Για τα τρία ματς των «αιωνίων» στην αρχή της χρονιάς: «Σίγουρα μπορεί να επηρεαστούν οι αθλητές, αλλά είναι επαγγελματίες και κοιτούν κάθε ματς ξεχωριστά. Για αυτό οι ομάδες έχουν μεγάλα ρόστερ και ενισχύονται για να βγάζουν αυτό το πρόγραμμα».

Για την Εθνική Εφήβων: «Χάθηκε η οχτάδα στις λεπτομέρειες. Είχαμε λίγο χρόνο για να μαζευτούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Έχουμε παιδιά που είναι σε συλλόγους και παίρνουν ευκαιρίες, αλλά χρειάζεται να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να δυναμώσουν. Λίγο έλειψε με 27 λάθη να κερδίσουμε την Τουρκία μέσα στην έδρα της, με την Φινλανδία δεν είχαμε κατάλληλη συγκέντρωση. Παρόλα αυτά, η ομάδα είχε πολύ καλά στοιχεία και τα παιδιά αποκόμισαν εμπειρία. Όλα τα παιδιά έχουν δύο χρόνια μπροστά τους στην Εθνική Νέων. Αυτή τη στιγμή κερδίσαμε τη Σερβία, που είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, η Τουρκία έμεινε εκτός, η Κροατία είναι στη Β’ κατηγορία, πράγματα απίστευτο με βάση το ταλέντο της. Έχουμε αρκετό ταλέντο, όμως χρειάζεται να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Θα ήταν καλό όσα παιδιά δεν παίζουν βασικοί στις μεγάλες ομάδες να φύγουν ως δανεικοί σε άλλες ομάδες, ώστε να εξελιχθούν ως αθλητές. Εκτός κι αν τους δοθούν ευκαιρίες στα επόμενα παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x