Euroleague

Βόλτα της Μακάμπι στην Πόλη

Σταθερά την όγδοη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας έμεινε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που επικράτησε 94-81 την Εφές στην Κωνσταντινούπολη για την 25η αγωνιστική.

Μόνο για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε η Μακάμπι στην έδρα της Αναντολού Εφές, καθώς όσο και αν προσπαθούσε ο πρώην παίκτης της, Σόνι Γουίμς, δεν ήταν δυνατό να της φράξει τον δρόμο προς την επιστροφή στις νίκες.

Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια, επικράτησε 94-81 με κορυφαίους τους Τζάκσον, Παρακχούσκι και Ρολ και έφτασε το ρεκόρ της στο 13-12, άρα δύο περισσότερες από τη Μπασκόνια που έχει ματς λιγότερο. Από τους γηπεδούχους που έμειναν στην τελευταία θέση με 6 νίκες και 19 ήττες, ξεχώρισαν οι Ντάνστον και Γουίμς.

Το ματς:

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να πάρουν μεγάλες διαφορές. Με κινητήριους μοχλούς τους Γουίμς και Ντάνστον, η Εφές πήρε προβάδισμα 21-20 στο δεκάλεπτο, όμως η αντίδραση της Μακάμπι ήρθε άμεσα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με πλουραλισμό στο σκοράρισμα (Τζάσκον, Ρολ και Παρακχούσκι), η «ομάδα του λαού» επέβαλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε 43-42 στην ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δημιουργικοί και ανανέωναν πολλές επιθέσεις τους με επιθετικά ριμπάουντ, ενώ είχαν εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα.

Στο ίδιο μοτίβο και ακόμα καλύτερα για τη Μακάμπι, άρχισε το τρίτο δεκάλεπτο. Τα τρίποντα διαδέχονταν το ένα το άλλο (σ.σ. κάποια στιγμή είχε 12/18), ο Κέιν δημιουργούσε συνεχώς για τους συμπαίκτες του, η Εφές δε μπόρεσε να βρει τρίτο σταθερό επιθετικό πόλο, καθώς ο ΜακΚόλουμ ήταν άστοχος και έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 67-62 στο 30’.

Το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο παραγωγικό στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την Εφές να αντιδράει με κάποια καλάθια του Ντάγκλας, όμως η Μακάμπι βρήκε επιθετικές λύσεις και από τους Τάιους-Τόμας, προηγήθηκε 85-74 στο 37’. Κάπου εκεί η Εφές έμεινε από δυνάμεις και… αντίδραση και η ομάδα του Νέβεν Σπάχια «άνοιξε» σε υψηλά επίπεδα την υπέρ της διαφορά για το τελικό 94-81.

*Με αυτή την ήττα, η Εφές αποκλείστηκε και μαθηματικά από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-43, 62-67, 81-94

inner

inner

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x